Mila 23 | Lansarea la apă a canotcii construite de copiii din cadrul atelierului educațional Apele Unite ale României

De Mihai Vintilă 28 Octombrie 2022, 19:26 Magazin

Mila 23 | Lansarea la apă a canotcii construite de copiii din cadrul atelierului educațional Apele Unite ale României

Sâmbătă, pe 29 octombrie, începând cu ora 14:00, se lansează la apă o nouă canotcă realizată de la zero de o nouă serie de marangozi ucenici: copiii din Mila 23, în cadrul atelierului educațional Apele Unite ale României.

Nerăbdători să aibă propria lor barcă, cei mici au pornit într-o aventură de trei săptămână în care au învățat cum să pună în practică noțiuni deprinse la școală, la orele de matematică, geografie sau fizică. Aplicate în viața reală, acestea se materializează într-o canotcă. Mai mult, au învățat lucruri interesante despre meșteșugul construirii bărcilor, au descoperit importanța apelor pentru dezvoltarea unei localități și în construirea identităților locale. Au aflat cum se pot folosi de natură și resurse, fără să le risipească, și care sunt principalele principii ale dezvoltării durabile.

Îndrumați de Viorel Gheorghe, marangozul Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, au măsurat, desenat, tăiat, șlefuit, cusut, lipit și vopsit materialele pentru a crea mai întâi băncuțele, apoi pagăile și în cele din urmă propria lor barcă. Acum a venit momentul să o testeze și să arăte întregii comunități că barca lor, canotca Mila 23, e gata de dat la apă!

Odată cu terminarea Atelierului, copiii sunt incluși în clubul Călăuzele Apelor, dedicat tuturor elevilor celor care, de-a lungul timpului, au fost implicați în construcția unei canotci la ei în localitate. Din Călăuzele Apelor fac parte, până acum, elevi din: Drobeta Turnu Severin, Eșelnița, Piscu, Chilia Veche, Sulina, Sfântu Gheorghe, Comana și Mila 23. Clubul oferă copiilor șansa să interacționeze, să schimbe idei și să intre în competiții între localități, activități care le dezvoltă spiritul de călăuze ale zonelor pe care le reprezintă. Astfel ei învață să aprecieze, să îngrijească și să valorifice resursele locale naturale și culturale pe care le au la dispoziție.

Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 mulțumește pentru implicare copiilor, părinților, învățătorilor și profesorilor din Mila 23, Primăriei Comunei Crișan, Școlii Gimnaziale Mila 23 și Școlii Gimnaziale Crișan.

Atelierul Apele Unite ale României la Mila 23 a fost realizat în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, cu sprijinul Kaufland Romania.

Atelierul face parte din proiectul „Apele Unite ale României”, care promovează democratizarea accesului la apă și vizează conștientizarea privind importanța apei pentru dezvoltarea comunitară. Este inițiat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 împreună cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Active Citizens Fund - Romania.

 

Autor Mihai Vintilă 28 Octombrie 2022, 19:26 Magazin
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii