Băuturile energizante pot fi periculoase

De AGERPRES 17 Februarie 2011, 22:27 Magazin
În studiul publicat în revista 'Pediatrics', medici americani de la Universitatea din Miami au tras semnalul de alarmă. Potrivit datelor pe care le-au strâns din diferite surse, tinerii care beau în exces astfel de băuturi pot avea palpitaţii cardiace, crize, halucinaţii, atacuri, să fie irascibili şi, în cazuri extreme, chiar să moară subit. Printre cazurile studiate se află cel al unei studente americane de 18 ani care a stat în spital cinci zile după ce a consumat două băuturi energizante.

Se pare că principala cauză ar fi conţinutul ridicat de cafeină, de patru-cinci ori mai mult decât în băuturile acidulate. În cazul unui consum mare, capacitatea de stimulare a substanţei ar putea deveni cu adevărat periculoasă pentru organismele tinere, cu atât mai mult cu cât efectele ar putea fi accentuate de alte ingrediente din băutură. Oamenii de ştiinţă n-au reuşit deocamdată să determine care ar fi consumul 'sigur' pentru copii, adolescenţi şi tinerii adulţi.

'Vrem să descurajăm consumul de rutină', spune dr Steven Lipshultz, coautor al raportului. Cercetătorii mai studiază şi efectele pe termen lung ale băuturilor energizante, mai ales la persoanele sensibile. Până la realizarea altor studii, medicii pediatri americani sugerează reglementarea vânzărilor, ca şi la alcool şi ţigări, încheie site-ul maxisciences.com.

 

Autor AGERPRES 17 Februarie 2011, 22:27 Magazin
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate