Robert Redford se retrage din actorie la 81 de ani

De Frimu Ghinea 11 Septembrie 2018, 20:53 Magazin

Robert Redford

Celebrul actor american Robert Redford, în vârstă de 81 de ani, a anunțat că filmul "The Old Man & the Gun" este ultimul film în care mai joacă ca actor.

În film actorul joacă rolul unui spărgător de bănci care a existat în realitate şi care a fost prins de 17 ori pe parcursul a 60 de ani şi de fiecare dată a reuşit să scape din închisoare.

"Întotdeauna am fost atras de ideea de răufăcător, încă de când eram copil, şi am interpretat astfel de personaje de multe ori", a spus Redford la premiera care a avut loc luni seară conform Reuters.

El a adăugat că vrea să petreacă mai mult timp dedicându-se artelor şi regiei.

Redford a cumpărat o întreagă staţiune de schi pe latura estică a Muntelui Timpanogospe care a redenumit-o Sundance. Redford a fondat apoi Institutul Sundance, festivalul, cinematografele, catalogul şi canalul de televiziune omonime, toate dedicate producţiei de film independent şi amplasate în fostul orăşel minier Park City din Utah (la mai puţin de 50 de kilometri de staţiunea cumpărată de actor).

Începând cu anii 1980, Robert Redford a trecut de multe ori în spatele camerei de filmat, fiind şi un regizor foarte apreciat. În 1981, lungmetrajul "Oameni obişnuiţi/ Ordinary People" i-a adus două premii Oscar, inclusiv pentru regie. În 2002, Robert Redford a primit și un Oscar onorific.

 

 

Autor Frimu Ghinea 11 Septembrie 2018, 20:53 Magazin
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii