O scurtă istorie a ruletei – origini și evoluție

De Mihai NEGOMIREANU 20 Noiembrie 2023, 19:28 Magazin

zaruri

Ruleta, un joc de cazinou celebru care a cucerit inimile jucătorilor din întreaga lume, are o istorie vastă. Un lucru pe care nu multă lume îl știe este că acest joc este unul dintre cele mai vechi din lumea cazinourilor. În ciuda acestui aspect, este la fel de apreciat și popular și în zilele noastre. Cu o istorie bogată de 400 de ani și o evoluție la fel de impresionantă, ruleta a reușit să rămână în centrul atenției, ba chiar a făcut parte și din acțiunea filmelor de multe ori. Iată care sunt cele mai importante momente încă de la apariția sa și până în prezent.

Posibile origini ale jocului de ruletă

La fel ca în cazul altor jocuri, există multe teorii cu privire la apariția ruletei. Totuși, una dintre cele mai populare este că acest joc a luat naștere în 1655 când matematicianul Blaise Pascal a dezvoltat-o în timp ce încerca să dezvolte o mașină perpetuă de mișcare.

O altă teorie este puțin mai simplă și sugerează că acest joc a fost dezvoltat de către un călugăr francez care încerca să alunge monotonia.

Acestea nu sunt singurele teorii, dar sunt cele mai populare. Chiar dacă nu se știe precis de unde a pornit ideea jocului, se crede totuși că până și alte civilizații l-au jucat în trecut.

Ruleta în secolul al XVIII-lea

În secolul al XVIII-lea, Franța a fost epicentrul evoluției ruletei, marcând o perioadă crucială în istoria acestui joc de cazino. Ruleta a devenit o prezență constantă la curțile regale și în elegantele săli de joc ale aristocrației franceze.

Cu toate acestea, în prima parte a secolului al XVIII-lea, ruleta a continuat să fie jucată cu două cifre zero, ceea ce a oferit un avantaj major și mai multe șanse de câștig casei. Totuși, în 1842, frații François și Louis Blanc au adus o schimbare semnificativă. Ei au eliminat cifra dublu-zero, oferind astfel o versiune mai avantajoasă jucătorilor. Această variantă, cunoscută sub numele de "Ruleta Europeană," este populară și în prezent, reprezentând o evoluție importantă în istoria ruletei și stabilind baza pentru varianta modernă a jocului.

 

Introducerea jocului în America

carti de joc  

Istoria jocului de ruletă în America este una fascinantă și este strâns legată de originile sale franceze din secolul al XVIII-lea. Jocul și-a făcut apariția în această țară tocmai în acel moment în ciuda celor câteva schimbări care au fost sesizate. Una dintre cele mai notabile este adăugarea încă unui buzunar pe roată, pe lângă singurul zero care apare în joc.

La acea perioadă, ruleta cu un singur zero s-a răspândit în țările Europene și a început să fie asociată cu ruleta europeană. Drept urmare, versiunea cu doi zero a fost cunoscută drept Ruleta Americană. În ciuda schimbărilor care au avut loc de-a lungul timpului, jucătorii au parte de o experiență similară când aleg una dintre versiunile diferite disponibile la cazinouri online. Simplitatea și extazul pe care îl provoacă rămân neschimbate, făcându-l o opțiune bună, dar și o parte integrală a jocurilor de cazinou americane.

Secolul XX

La începutul secolului XX, jocul de ruletă nu a fost foarte răspândit. Cele mai notabile locuri în care era accesibilă erau Monte Carlo, cu un singur zero și Las Vegas, unde se găsea versiunea Americană.

Începând cu anul 1970, popularitatea cazinourilor a început să crească în toată lumea. Totuși, cel mai mare impact a apărut odată cu introducerea internetului. Tot mai multe gospodării au avut acces la internet, fapt care a dus la dezvoltarea unei noi generații de cazinouri care au putut fi accesate cu ușurință.

Acesta a fost momentul în care jucătorii au primit acces nelimitat la acest joc, indiferent de versiunea preferată.

Inteligența artificială și viitorul ruletei

Pe măsură ce cazinourile online continuă să se dezvolte, digitalizarea acestora și introducerea inteligenței artificiale oferă oportunitatea unui mod de joc complet nou și interactiv.

În plus, există și cazinouri care au introdus diverse tehnologii în această industrie, printre care și realitate virtuală, care permite interacțiunea cu alți jucători. Acesta este un mod bun de a descoperi atmosfera cazinoului, fapt pentru care a căpătat atâta popularitate în ultima vreme. Însă evoluția nu se oprește aici. În viitorul apropiat vor apărea și mai multe metode de joc, dar și o tehnologie din ce în ce mai securizată.

Acestea fiind spuse, evoluția ruletei este un subiect care îi pasionează pe mulți, în special pe cei interesați de istorie și de originea unor jocuri. Jocul este unul simplu și ușor de înțeles, dar în ciuda acestui lucru și-a păstrat popularitatea chiar și după mulți ani de la apariția sa.

 

 

Autor Mihai NEGOMIREANU 20 Noiembrie 2023, 19:28 Magazin
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii