Banca Națională a României lansează o monedă comemorativă pentru centenarul primei medalii olimpice

De Mihai Vintilă 06 Iunie 2024, 20:33 Magazin

Banca Națională a României lansează o monedă comemorativă pentru centenarul primei medalii olimpice

Banca Națională a României (BNR) a anunțat lansarea unei monede de argint pentru a marca 100 de ani de la câștigarea primei medalii olimpice a României.

Aversul monedei prezintă diploma primită de echipa românească de rugby la Jocurile Olimpice din 1924 de la Paris, alături de inscripția „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul emisiunii „2024”.

Reversul monedei înfățișează o compoziție cu o minge de rugby și echipa de rugby a României din 1924, alături de inscripțiile „PRIMA MEDALIE OLIMPICA A ROMANIEI - 1924” și „100 DE ANI”.

Monedele sunt ambalate în capsule transparente de metacrilat și sunt însoțite de broșuri de prezentare și certificate de autenticitate, redactate în română, engleză și franceză. Certificatele poartă semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Tirajul maxim pentru această emisiune este de 5.000 de monede, fiecare având un preț de vânzare de 500,00 lei, fără TVA, incluzând broșura și certificatul de autenticitate.

Monedele comemorative au putere circulatorie pe teritoriul României și sunt disponibile prin sucursalele regionale ale BNR din București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș.

 

Autor Mihai Vintilă 06 Iunie 2024, 20:33 Magazin
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii