3 filme pentru iubitorii de pisici

De Mihai NEGOMIREANU 22 Decembrie 2023, 15:33 Magazin

3 filme pentru iubitorii de pisici

Românii sunt mari iubitori de câini și pisici, statisticile arătând că aproximativ una din două gospodării din țara noastră deține cel puțin un astfel de animal de companie. Suntem obișnuiți să regăsim câinele - considerat cel mai bun prieten al omului - în numeroase povestiri, filme și chiar jocuri, constant în rol pozitiv. În schimb, pisica, prin personalitatea ei destul de complicată, poate și chiar antagonist în unele scenarii.

Deși câinele se bucură de imaginea cea mai bună și primește adesea roluri emblematice în filme de succes (de exemplu Hachiko – A dog's story, Marley & Me, A dog's purpose sau A dog's journey), felina domestică se bucură de asemenea de atenție specială în unele producții de divertisment, nu doar în show-uri de tipul expozițiilor cu pisici precum cele organizate tot mai des în special în locații de tip mall din diverse orașe din țară.

Iată mai jos 3 filme foarte interesante (disponibile pe platforme de streaming prezente și în România, cu acces pe bază de abonament), care merită vizionate, toate având în comun pisica nu doar în elemente importante din acțiune, ci și... pe afișul oficial de lansare:

Nouă vieți (2016)

Cu Christopher Walken și Jennifer Garner în roluri principale, acest film de comedie cu elemente dramatice (accent pe emoții) expune o poveste de fantezie foarte interesantă. Personajul principal este o pisică ale cărei gânduri le putem auzi prin intermediul vocii lui Kevin Spacey. Pisica poartă de fapt conștiința personajului Tom Brand, un om de afaceri de succes din New York. Totul se întâmplă în urma unui incident inexplicabil. Mai trebuie să spunem doar că Tom ura pisicile, dar acum va avea ocazia să înțeleagă anumite lucruri din familia sa într-un mod inedit.

Keanu (2016)

Personajul Keanu este chiar actorul canadian Keanu Reeves, cunoscut printre altele pentru seria de filme Matrix. Film american de comedie de acțiune regizat de Peter Atencio și scris de Jordan Peele și Alex Rubens, Keanu ne aduce acțiune care are legătură directă cu o pisică. Nu orice animal de companie, cu unul care a aparținut unui infractor de temut. Lucrurile se complică și o mulțime de momente pline de suspans, dar foarte amuzante, sunt determinate de prezența - sau lipsa - pisicii.

Un bărbat pe nume Otto (2022)

Filmul ni-l prezintă pe Otto, interpretat de celebrul Tom Hanks, cunoscut din filme de top precum Forrest Gump (anul 1994), Salvați soldatul Ryan (1998) sau Naufragiatul (2000). Otto este un bărbat ursuz, nu tocmai apreciat de oamenii din cartierul său. Este deosebit de atent la fiecare detaliu și nu pare dornic de prietenie. Starea sa este determinată de moartea soției sale, singura rațiune pentru care trăia. Decide să își pună capăt zilelor, dar... lucrurile nu decurg așa cum planifica. O pisică apare în numeroase scene și pare să aibă un rol secundar, însă prezența sa în film nu este întâmplătoare. În afișul oficial al filmului, pisica este ilustrată alături de personajele principale.

Pisicile în universul jocurilor video

Există de altfel numeroase jocuri simple de mobil sau PC în care pisica este în prim-plan. Unul dintre cele mai noi este Stray, lansat în anul 2022. Poate fi accesat pe PC-uri, dar și pe console PlayStation 4, PlayStation 5 și Xbox One. Dezvoltat de BlueTwelve Studio și publicat de Annapurna Interactive, acest joc de aventură cu elemente SF urmărește o pisică fără stăpân care ajunge într-un oraș închis, populat de roboți, mașini și bacterii mutante, căutând să treacă dincolo de ziduri.

Și categoria jocurilor de casino include titluri dedicate pisicilor. Printre cele mai populare jocuri de pacanele online cu pisici se numără Cat Clans și Cats of the Caribbean de la Snowborn Games, 100 Cats de la Amusnet sau Cleocatra de la Pragmatic Play.

Dacă despre câine se spune că este foarte devotat stăpânului său, în cazul pisicilor lucrurile stau destul de diferit. Acestea sunt desigur sentimentale, fermecătoare, dar de obicei cu un scop clar: acela de a-și domina omul, transformându-l într-un slujitor fidel. Posesorii de pisici tratează evident aceste elemente cu amuzament, iubindu-și animalele de companie și răsfățându-le cu mâncare, accesorii pe placul lor și desigur mângâieri plus joacă.

 

Autor Mihai NEGOMIREANU 22 Decembrie 2023, 15:33 Magazin
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii