Lansarea romanului Ultimul cioban, de Valeriu Ion Gagiulescu

De Virgil Andronescu 11 Mai 2016, 16:27 Literare

Valeriu Ion Gagiulescu

Vineri 6 mai scriitorul Valeriu Gagiulescu si-a lansat romanul ,,Ultimul cioban", acesta fiind prima carte scrisa de autor si, in mod paradoxal, ultima publicata.

Prin publicarea ,,Ultimului cioban" Valeriu Gagiulescu considera ca a ,,debutat" in orasul sau de adoptie Turnu Magurele.Scriitorul vorbeste in cartea sa - o adevarata Saga a familiei sale, despre ,,doua secole de istorie a romanilor, asa cum a fost ea traita, indurata, dar si intemeiata, dusa mai departe, prin generatii, de o familie cu obarsii de cioban de pe valea Buzaului", dupa cum spune si prefatatorul cartii, jurnalistul Corneliu Vlad.

Lansarea volumului s-a desfasurat intr-un cadru non-conventional si neprotocolar - ,,de la suflet la suflet", cum o spune chiar domnia sa autorul.

Valeriu Ion Gagiulescu a debutat literar in anul 1965 in Revista ,,Clubul", organ al Uniunii Sindicatelor din R.P.R., cu un grupaj de ,,Microfabule".

Colaborarile domniei sale au inceput cu ziarele ,,Cetatea", ,,Curierul primariei", revista ,,Ecouri Dunarene" si ,,Zburatorul" din Turnu Magurele; ,,Florile Dunarii", ,,Ancheta", ,,Vocea a Treia" si ,,Evrica" de la Braila; ,,Pietrele Doamnei" de la Domnesti- Arges; ,,A.G. pe rime"- Pitesti; si ,,Curierul Gintei Latine" din Iasi, acestea fiind doar cateva dintre multele colaborari ale lui Valeriu Ion Gagiulescu.

A publicat pana in prezent volumele: ,,Ca floarea campului"- roman social-psihologic aparut la Editura Tipoalex din Alexandria in anul 2006; ,,Amurg", roman aparut la Braila in Editura Opinia, in 2008; ,,Potcovarul lui Pegas" un volum de poezii aparut si acesta la editura Opinia din Braila; ,,De-a rasu'-plansu'"- volum de epigrame publicat la Braila de catre Editura Istros, 2015.

Valeriu Gagiulescu pregateste pentru tipar, special pentru cititorii sai impatimiti, volumele ,,Din lutul luncii" ( proza scurta ) si ,,Despre anumite chestiuni" ( eseuri ).

De-a lungul carierei sale editoriale, domnul Valeriu Gagiulescu detine un impresionant portofoliu de ,,critici" literare realizate de importanti critici si scriitori, cum sunt: Dumitru Anghel si I.C.Hiru; scriitorul Gagiulescu a fost cuprins si in volumele de critica literara ,,Reverente critice", ,,O sama de scriitori" ambele antologii de critica literara; Valeriu Gagiulescu este prezent in ,,Dictionarul scriitorilor braileni" publicat la Editura Proilavia din Braila in anul 2010.

Publicarea acestui volum a fost o mare surpriza pentru autor facuta de catre un prieten, bun si de nadejde al autorului, inginerul Claudiu Cracea care a organizat si momentul lansarii.

Claudiu Cracea, spune: 180 de ani, destinul a cinci generatii, in aproape 200 de pagini. Impletirea acestui destin cu descrierea peisajelor transforma scrierea intr-o pelicula de film, ce are ca subiect nu o familie, ci parca neamul romanesc. Un neam ce are gena acelui cioban primordial ,,...drept, neincovoiat,...,infratit cu cerul, cu arsita, cu setea, cu foamea, cu jocul, cu dorul, cu gandul,..., hotarat si prudent, iute si aspru, tacut si hatru..."- intr-un scurt cuvant plasat pe coperta 4 a cartii lansate vineri, 6 mai 2016.

 

Autor Virgil Andronescu 11 Mai 2016, 16:27 Literare
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii