A apărut nr. 42-44 al revistei Cartelul metaforelor

De A.Frangu 09 Ianuarie 2018, 16:18 Literare

revistaLa începutul lunii ianuarie 2018 a văzut lumina tiparului numărul 42-44, ianuarie-martie 2018, al revistei Cartelul metaforelor, publicație lunară care apare sub egida Casei de Cultură a Sindicatelor Buzău, redactor șef Marin Ifrim. Este o revistă bogată în conținut dar foarte puțin ilustrată.

Revista buzoiană ne oferă un interesant și suculent interviu pe care Marta Ursache îl acordă scriitorului Adrian Alui Gheorghe unde putem cunoaște realități literare dincolo de fardul aplicat de reviste. Marin Moscu are o pagină de poezie iar Ion Aldeniu ni-l aduce în atenție pe dramaturgul,  poetul și politicianul Horia Furtună de la nașterea căruia se împlinesc 130 de ani. Georgică Manole recenzează ”Cititor de rouă” a lui Nicolae Cabel, în timp ce Marin Ifrim scrie despre teatrul buzoian George Ciprian. Poemul la zi este semnat, ca de fiecare dată, de Liviu Ioan Stoiciu.

In paginile revistei mai puteți citi:
Ion Roșioru, între capcanele istoriei literaturii române de Șerban Codrin
Manevre de toamnă, manipulări de toată ziua de Ion Lazu
Zona 51 și realitatea SF. În legitimă apărare (II) sub semnătura lui Marin Ifrim

În numărul acesta al revistei sunt prezenți și doi brăileni: Vasile Mandric și Vintilă Mihai cu câte o recenzie fiecare. Astfel, Marin Ifrim, sub titlul Mihai Vintilă, un poet adevărat, concret!..., face referiri la ultimul volum de versuri al acestuia ”Dirijorul de cuvinte” și sub semnătura lui Mihai Vintilă putem citi o recenzie a volumului ”Aventura secundei” de Vasile Mandric.

 

Autor A.Frangu 09 Ianuarie 2018, 16:18 Literare
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii