Lansarea albumului Descriptio Danubii – un fluviu de-a lungul a patru secole de cartografie

De Redactia 14 Decembrie 2015, 21:43 Literare

descriptio DanubiiMarți, 15 decembrie 2015, la ora 11.30, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, București) va avea loc lansarea albumului bilingv DESCRIPTIO DANUBII. Hărțile Dunării în patru secole de cartografie/ Maps of the Danube Spanning Four Centuries of Cartography, publicat în parteneriat de Editura ICR și Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi. Ediția este semnată de Ovidiu Dumitru și Adrian Năstase. Lucrarea va fi prezentată de acad. Răzvan Theodorescu.

Albumul valorifică într-o concepție vizuală de excepție piese rare aflate în patrimoniul Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi,  unul dintre puținele muzee cu specific cartografic din Europa și din lume.  Cele 86 de  hărți ale  Dunării europene prezentate în volum sunt creația marilor maeștri cartografi aparținînd diverselor epoci și școli, de la Münster, Vischer, Ortelius pînă la cartografi mai recenți, din seolele al XVIII-lea și al XIX-lea - Homann, Nicolas de Fer, Hasius, Wolf, Fesca ș.a.
Hărțile și gravurile vechi, repere ale evoluției României și a celorlalte națiuni în context european, constituie un veritabil document istoric, geografic și cultural. Consultantul științific al lucrării este prof. Ion Ciortan,  expert cartograf, iar versiunea în limba engleză a fost realizată de Samuel Onn.

Institutul Cultural Român

 

Autor Redactia 14 Decembrie 2015, 21:43 Literare
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii