Arta ca forma de exprimare - Galati, luni 22 septembrie, ora 17.00

De A.Frangu 19 Septembrie 2014, 11:36 Literare
Luni, 22 septembrie 2014, ora 17,00, Asociatia Persoanelor cu Handicap Sporting Galati organizeaza la sediul asociatiei din Str.Nae Leonard, nr.34, Bl. S 12, parter, o noua sesiune de ateliere de creativitate si scriere ”Arta ca forma de exprimare”.

Invitat: doamna Angela Baciu - scriitor

Asociatia Persoanelor cu Handicap ”Sporting Club” Galati este prima organizatie neguvernamentala cu specific social si sportiv ce a organizat începand din 1992 o competitie sportiva pentru persoanele cu handicap locomotor numita ”Cupa Danubius” (incluzand popice, tir, orientare turistica si probele atletice: aruncarea sulitei, aruncarea greutatii, 100 m viteza, 800 m rezistenta - feminin si 1500 m rezistenta - masculin),  baschet in scaun cu rotile, reusind cu eforturi deosebite sa mentina traditia pana in prezent.

Datorita eforturilor asociatiei noastre si a conditiilor deosebite asigurate participantilor, din 1993 Asociatia Persoanelor cu Handicap ”Sporting Club” Galati organizeaza împreuna cu Federatia Romana a Sportului pentru Persoane cu Handicap (F.R.S.P.H), Directia Judeteana pentru sport în colaborare cu Primaria Municipiului Galati, sub egida Organizatiei Nationale a Persoanelor cu Handicap din Romania (O.N.P.H.R), Campionatul National de Tenis de Masa, care se bucura de onumeroasa participare din intreaga tara, 90-100 de participanti sportivi cu handicap locomotor.

De asemenea, Asociatia Persoanelor cu Handicap”Sporting Club” Galati a fost prima organizatie care a organizat in anul 1992 primul ”Raliu” pentru persoanele cu handicap locomotor cu autoturisme adaptate. Membrii asociatiei participa an de an la toate competitiile organizate de F.R.S.P.H. la care este membru fondator precum si la competitiile organizate de celelalte organizatii din intrega tara.

In fiecare an F.R.S.P.H intocmeste un calendar competitional ce prevede toate competitiile sportive ce vor avea loc în anul curent. La aceste competitii participa sportivi din urmatoarele orasei Bucuresti, Constanta, Timisoara, Cluj, Lugoj, Zalau, Iasi, Bacau, Turnu-Severin, Sibiu, Onesti, Turda, Botosani, Oradea, Vaslui etc.; orase in care sunt constitute asociatii sportive, afiliate la federatie.

Asociatia Persoanelor cu Handicap ”Sporting Club” Galati participa an de an la toate competitiile organizate de celelalte asociatii din tara dupa cum urmeaza: ”Cupa Poseidon” - Constanta, ”Cupa Lamont” - Cluj,”Cupa Hermanstandt” - Sibiu, ”Cupa Ana Lugojana” - Lugoj, ”Cupa Danubiu” - Galati, unde a obtinut de-a lungul timpului rezultate deosebite atat individual cat si cu echipa.

Pe plan international membrii APH SPORTING CLUB au participat la competitii ce s-au desfasurat în Italia, Filanda, Spania, Koreea de Sud, Portugalia, Ungaria, Moldova. Participarea la Competitile interne si internationale sa dovedit a fi una din cele mai bune metode pentru integrarea in societate a persoanelor cu handicap.

Pe plan social asociatia a derulat programe cu finantare interna si externa privind amenajarea spatiului in care isi desfasoara activitatea, cursuri de calificare si recalificare profesionala pentru persoane cu dizabilitati.

 

Autor A.Frangu 19 Septembrie 2014, 11:36 Literare
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

libris.ro

 

 

Publicitate