Seara vranceana la Axis Libri

De Virgil Andronescu 01 Martie 2015, 22:35 Literare

Joi seara, 26 februarie a.c., incepand cu orele 17:00, s-a desfasurat la Galati, in sediul Bibliotecii Judetene ,,V.A. Urechia”, inca o seara a Salonului Literar ,,Axis Libri”. De aceasta data am fost martor la o ,,Seara vranceana” in care si-au prezentat cartile urmatorii scriitori invitati din judetul Vrancea: Costica Neagu cu volumul ,,Dumineca poporului”, vol. I si II, Gheorghe Mocanu cu cartile ,,Trasnetul lugubru al marturisirii” si Romeo Valentin Musca cu volumul ,,Crestinatatea odobesteana”.

Tineri cronicari galateni au sustinut prin cronici pertinente si profesional realizate, cartile autorilor prezentati mai sus, mai apoi a venit randul acestora in a-si prezenta operele ... dupa sfarsitul primei parti a evenimentului incarcat de ropote de aplauze, printre cascatul pana la trosnirea falcilor, au intrat in scena foarte tinerii poeti si scriitori membri ai Cenaclului literar ,,Lumini”, cenaclu ce s-a infiintat in urma cu un an in cadrul Scolii Generale Nr. 28 din Galati.

Micii creatori de literatura si-au lansat o placheta cu ,,operele” poetice realizate de elevi din clasele I-IV. Aceasta a doua parte prima ca realizare si importanta in desfasurarea Salonului, a adus in fata numerosului public un grup de copii ( baieti si fete ) inzestrati de Dumnezeu cu harul versului, simpatici, dragalasi, angelici in exprimarea sincera a unor sentimente si trairi.


La final, tragand linie si adunand momentele de joi seara, am avut privilegiul sublimei incantari din partea membrilor Cenaclului ,,Lumini”, dar si dezamagirea felului de prezentare a cartilor celor trei scriitori din Vrancea, in primul rand de ei insisi.

 

Autor Virgil Andronescu 01 Martie 2015, 22:35 Literare
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii