Lectura înainte de culcare poate fi și mai plăcută - carți copii potrivite pentru lectura de seară

De Frimu Ghinea 16 Noiembrie 2022, 18:58 Literare

lectura

Obiceiul de a le citi copiilor cărÈ›i seara, înainte de culcare, nu poate fi decât unul bun. Însă este important să profiÈ›i de această È™ansă È™i să le oferi copiilor informaÈ›ii de calitate, care îi pot ajuta pentru dezvoltarea lor, dar È™i poveÈ™ti plăcute, care pot transforma acest moment într-unul È™i mai plăcut. Ce cărÈ›i pentru copii poÈ›i alege pentru lectura de seară poÈ›i afla din acest articol.

CărÈ›i pentru copii cu cele mai frumoase poveÈ™ti  

PoveÈ™tile clasice îi vor încânta în orice moment pe copii. Iar când în timpul lecturii de seară pot afla despre FeÈ›i-FrumoÈ™i È™i zâne bune, iar majoritatea poveÈ™tilor încep cu „A fost odată ca niciodată” È™i se termină cu „Și au trăit fericiÈ›i până la adânci bătrâneÈ›i”, lectura de seară devine într-adevăr una plăcută, iar somnul copilului va fi mai liniÈ™tit.

Numeroasele variante de carti pentru copii clasice pe care le poÈ›i alege te vor ajuta să faci din acest moment unul È™i util, È™i plăcut.

CărÈ›i despre emoÈ›ii È™i sentimente 

Lectura de seară este un prilej minunat de a discuta cu copilul tău ceea ce s-a petrecut de-a lungul zilei. Este momentul în care puteÈ›i povesti despre sentimentele pe care le-a trăit sau despre modul în care poate gestiona diverse situaÈ›ii, iar anumite carti copii te pot ajuta să faci acest lucru mai uÈ™or. În acest fel, veÈ›i putea discuta despre cum v-a fost ziua, ce emoÈ›ii puternice a simÈ›it copilul È™i ce atitudine ar trebui să aibă în anumite situaÈ›ii.

CărÈ›i copii cu poveÈ™ti de noapte bună 

Știai că există edituri pentru copii care au o gamă întreagă de cărÈ›i destinată acestui scop? Din această categorie fac parte acele poveÈ™ti scurte, extrem de plăcute, care îi vor ajuta mai ales pe copiii mai mici să intre într-o lume plăcută a visării mai repede, exact aÈ™a cum fac È™i personajele din poveÈ™tile pe care le aud.

AnimăluÈ›e care adorm, copii care îÈ™i ascultă poveÈ™tile de noapte bună È™i care sunt, la rândul lor, exemplu pentru alÈ›i copii care vor să adoarmă lin...toate acestea sunt surprinse în poveÈ™ti frumoase pe care le poÈ›i alege pentru lectura de seară.

 

 

 

Autor Frimu Ghinea 16 Noiembrie 2022, 18:58 Literare
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii