Au clonat realitatea Celui de Sus ! Ei sunt dumnezeii secundelor...

De Marin IFRIM 23 August 2018, 10:26 Literare

Sunt unul dintre scriitorii români care nu am pupat în fund și nici în alte parte ”elita” literar-culturală. Pentru mine, pleșcu, mihăleșu, liipeanu et. Comp nu există decât în închipuirea lor și a sistemului vechi de peste 6-7 decenii. Acum aud la un post tv. că un domn care îmbătrânește foarte urât, unul Călinescu de la Iași, dă cu barda în literatură, în clasici, în emoțiile sale masturbate. Eu nu am nimic cu nimeni. Dar nici nu pot să-mi pun batista la nas când vreo literă pute.

Nu-l (de la nul) iscodesc pe acest domn. Îi citeam, pe vremuri, în ”Convorbiri literare” tărăgănenile analisticoide. Un fel de scriitor care nu scrie. Dar își să cu scrisul în părereri. Nu citez nimic din acest anorgan ieșit pe un fel de gură de canal bine întreținut. Nu e cazul. Partea proastă în astfel de situații este că, oricât de prost ai fi, ca om, ca scriitor, ca un fel de cetățean anonim, nu poți fi convins că elita țării e aceasta care ne(tot) e impusă. Am dreptul să gândesc și să aleg. Am cumpărat mii și mii de volume, le-am citit și le-am făcut cadou altora. Nu mai pot fi dus ”cu vorba”. Nici măcar cu vorba ”scrisă”. Adevărata elită românească a fost ținută mereu în portmoneul baștanilor mâncători de filozofie de bucătărie.

Elita actuală e la nivelul lui Ragnea și a Fioricăi. Își merită soarta. Pentru asta a militat. O elită care se vrea înconjurată de proști care să-și dorească doar să aciduleze  măcar un neuron inutil din marele creier al marelui filozof oarecare. Dincolo, în lumea reală, nu în această fantasmagorie dementă, a iluziei că avem inteligențe de top, zac mari cărturari ai nației. Pot da aici cel puțin o sută de nume, începând cu Petre Țuțea și terminând cu Petru Ursache. Ăștia, geniile secundelor, politicienii, sistemul, au clonat realitatea Celui de Sus. Ei sunt dumnezeii secundelor! Țuțea - ce nume de om din popor ! -  e cea mai profundă lecție de moralitate în condițiile în care curvele naționale, elita, încercau să-i pună chiloți roșii peste nas. Petru Ursache, un alt român cu măduvă până și în retine, ar trebuit să fie trecut pe partea aceea simetrică a bisericilor, acolo unde ne tot uităm în sus la cupolă, privind un timp în care vom fi primiți de Sf. Petru, de Petre Ursache și de Petre Țuțea!.

Iar îmi vine în gând melodia/versul lui Tudor Gheorghe, un cântăreț pe care nu-l suport dar care guiță mai bine decât Pavarotti: ”Acolo este țara mea/ Acolo eu aș vrea să mor”. Eu gândesc un pic mai algebric, chimic și fizic. Nu știu cât de român sunt. Aș putea să mă trag și retrag din neamul hunilor. Aș putea să vin din lumea latină. Sau să fiu chinez sută la sută. Nu am probleme de ADN. Îmi este indiferent dinspre ce morți am venit. Am această mică problemă cosmică: M-am născut în România, recunosc toate apele și munții țării mele, știu unde să-mi caut fericirea, nu depind decât de zi  și de noapte. Fiecare în parte! Pe secundele timpului meu!

 

 

Autor Marin IFRIM 23 August 2018, 10:26 Literare
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii