Concursul Vreau să devin reporter!

De Comunicat 27 Aprilie 2022, 17:06 Literare

Concursul Vreau să devin reporter!

Biblioteca Judeţeană Panait Istrati Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, în colaborare cu Asociaţia Culturală Leviathan și Asociația Parteneriatul Global al Apei din România vă invită la o nouă provocare:concursul național VREAU SĂ DEVIN REPORTER!.

În perioada actuală, în societatea în care trăim, jurnaliştii sunt mesageri importanţi ai faptelor de zi cu zi, adevăraţi paznici ai adevărului care ne asigură toate informaţiile de care avem nevoie.

În intenţia de a sugera copiilor o viitoare profesie, cu mari implicaţii în societate, am iniţiat acest concurs, care se află la ediţia a II-a, ca un promotor al educaţieigeneraţiei tinere de azi, prin care să le oferim oportunităţi nebănuite.

Există pe lume milioane de motive pentru care puteţi realiza un reportaj, la fel și posibilități: filmând obiective importante din oraşul vostru, filmând ceva ciudat şi misterios, filmând un peisaj verde al naturii, fără poluare, filmând o joacă între voi, filmând ce vreţi voi, cu condiţia ca filmuleţul să conţină comentariul vostru sau un interviu luat unui prieten, mămicilor voastre, educatorului de la şcoala unde învăţaţi, unui vecin, de ce nu, sau unui om important din urbea voastră, cu ajutorul unor instrumente cum ar fi: aparatul de filmat, telefonul, microfonul, carneţelul de reporter şi creionul pentru însemnări. Imaginaţia vă aparţine!

Mai nou, la această ediţie, vă sugerăm ca temă ,,România, tot verde!” care va conta la atribuirea notelor de către juriu.

Regulament:
Concursul este adresat copiilor şi numai copiilor cu vârsta între 8-14 ani.
Pentru acceptarea înscrierilor, obligatoriu folosiți formularul https://forms.gle/H6bLgpoU4G71hfhd6 începând cu 2 mai 2022, până la data de 27 mai 2022.
Reportajele sau interviurile pot fi trimise la concurs sub formă de filmuleţe, înregistrate audio sau scrise, nu mai mult de 2 pagini A4, Times New Roman, 12, la adresa: sectiacopiibjbraila@gmail.com.

Având în vedere că filmuleţeleşi înregistrările audio sunt fişiere de dimensiuni mari, vă recomandăm să le trimiteţi prin aplicaţii de trimitere fişiere mari.
Nu uitaţi să menţionaţi pe film, pe înregistrarea audio sau pe materialul scris, numele şi prenumele, vârsta, şcoala, localitatea şi un număr de telefon.
Se vor acorda premii separat pentru reportaje sau interviuri filmate, înregistrate audio sau scrise.

De asemenea, se vor oferi şi premii speciale, iar cele mai reuşite lucrări vor fi făcute publice, cu acordul părinţilor.
Juriul este format din jurnaliştirecunoscuţişiapreciaţi în domeniul media. Ne asumăm răspunderea modificării şi completării acestui regulament în colaborare cu cei interesaţi.

Relații, detalii, sugestii şi recomandări pe adresa de email: lica_barbu55@yahoo.ro

Coordonatori:
Doiniţa Mihaela Stanciu – bibliotecar,
Lică Barbu – membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România.

 

Autor Comunicat 27 Aprilie 2022, 17:06 Literare
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii