Telefoanele mobile - o bomba cu ceas pentru sanatate

De AGERPRES 10 Noiembrie 2011, 19:08 IT
Telefoanele mobile pot fi 'o bomba cu ceas pentru sanatate', au avertizat experti britanici, care cer autoritatilor sa avertizeze populatia în legatura cu acest pericol.

Peste 200 de studii academice au demonstrat legatura dintre utilizarea telefoanelor mobile si probleme grave de sanatate, cum ar fi tumorile cerebrale, potrivit unui grup format din importanti oameni de stiinta.

Într-un raport publicat marti, acestia afirma ca guvernul nu acorda suficienta atentie riscurilor grave pe care le reprezinta pentru sanatate utilizarea acestor dispozitive - în special pentru copii,ale caror cranii mai mici si mai subtiri sunt mai sensibile la radiatii.

Desi expertii admit ca o legatura clara nu este dovedita,ei sustin ca 'scolile, magazinele de telefoane si sistemul de sanatate' ar trebui implicate într-o campanie pentru reducerea utilizarii telefoanelor mobile.

În raport se afirma: 'Atât guvernul, cât si companiile de telefonie ar putea foarte usor sa faca mult mai mult pentru a avertiza populatia, în special copiii, în legatura cu riscurile la care sunt supusi si masurile de siguranta' necesare.

Unul dintre autorii raportului, neurochirurgul Kevin O'Neill de la Charing Cross Hospital din Londra, a declarat ca perioada de latenta pentru tumorile cerebrale este de 30 de ani, astfel încât consecintele folosirii telefonului pot sa nu fie imediat evidente. 'Sa astepti certitudinea unui lucru daunator, este o politica periculoasa', a avertizat el.

Cu toate acestea, criticii avertizeaza ca oamenii de stiinta nu au gasit suficiente dovezi, iar o campanie de acest gen ar provoca panica.

 

Autor AGERPRES 10 Noiembrie 2011, 19:08 IT
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

decathlon.ro

Publicitate