Primul card cu display MasterCard din România

De AmosNews 02 Noiembrie 2011, 19:19 IT
Credit Europe Bank, liderul pieţei bancare din România din punct de vedere al cardurilor de credit, este prima instituţie bancară ce oferă cardul cu display consumatorilor pe piaţa locală, banca intentionand sa emita 10.000 de carduri de debit Display MasterCard.

Cardurile permit obţinerea datelor de autentificare pentru efectuarea de tranzacţii online într-un mod sigur şi simplu şi integrează totodată toate funcţiile de plată ale unui card convenţional. Această lansare reprezintă o primă etapă dintr-o serie de produse inovatoare oferite de Credit Europe Bank, care încorporează tehnologia cu display pentru autentificarea necesară tranzacţiilor electronice.

Cum funcţionează

Cardul cu display reprezintă o nouă fază în securitatea şi funcţionalitatea cardurilor de plăţi. Fiecare card prezintă un mic ecran şi unul sau mai multe butoane sensibile la atingere, pe care utilizatorul le poate folosi pentru a genera informaţie (numere şi/sau text) pe afişaj.

Posesorii de carduri Credit Europe Bank pot genera o parolă doar prin simpla apăsare a unui buton de pe card. Parola, afişată o singură dată, este apoi utilizată pentru a adăuga un nivel de securitate suplimentar procedurii de autentificare pentru tranzacţii online. Având în vedere faptul că parola se schimbă la fiecare utilizare, aceasta nu poate fi interceptată sau reutilizată, protejând astfel sistemul de atacuri de tip phishing sau de altă natură.

“Cardurile cu display dezvăluie o nouă generaţie de inovaţii în domeniul cardurilor de plăţi”, a declarat Fikret Ates, Head of Added Value Solutions la MasterCard Europe. “Această nouă tehnologie oferă un nivel complet nou de interactivitate între utilizator şi emitent, aducând beneficii semnificative amândurora.”

“Într-o perioadă când toate cercetările noastre de piaţă arată că cerinţele de control, siguranţă şi confort sunt prioritare pentru posesorii de carduri, cardul cu display răspunde foarte bine tuturor acestor exigenţe”, spune Denisa Mateescu, General Manager România şi Regiunea Balcanilor, MasterCard Europe.

“Suntem mândri să anunţăm că MasterCard şi Credit Europe Bank au reuşit să aducă unul dintre primele programe de carduri cu display din lume în România, ca o premieră naţională. Noul produs permite posesorilor de carduri să-şi acceseze contul de online banking sigur şi comod, fără să mai fie nevoie de alt dispozitiv. ”

Cardul Credit Europe Bank se numeşte Credit Europe Net şi va avea funcţiile unui card de debit, precum şi ale unui dispozitiv clasic de generare a parolei pentru autentificare în contul de internet banking.

“Noul cardul cu display este un alt produs din seria de inovaţii pe care Credit Europe Bank le oferă clienţilor din România. Prin lansarea acestei noi tehnologii oferite de MasterCard ne continuăm strategia de a promova canalele alternative de distribuţie şi de a oferi publicului soluţii de generaţie următoare. Aplicabilitatea lărgită a cardului, care permite posesorului să acceseze serviciul de internet banking fără un dispozitiv dedicat, livrează un nivel ridicat de securitate a serviciilor fără costuri suplimentare. Cardul este totodată mult mai practic în condiţiile în care utilizatorii vor folosi un singur dispozitiv în loc de două cum era necesar anterior”, a declarat Etem Birinci, Vicepreşedinte Credit Europe Bank.

Soluţia inovativă a cardului cu display MasterCard

MasterCard cercetează de doi ani funcţionalitatea cardurilor cu afişaj şi consideră că această tehnologie a ajuns la un grad de maturitate potrivit pentru a fi folosită. Mai multe produse ale NagraID Security au trecut procesul de aprobare CSI (Card Security and Integrity), demonstrând astfel nivelurile cerute de durabilitate şi siguranţă, în conformitate cu standardele ISO cerute pentru comercializarea şi folosirea sub regulile şi standardele brandului MasterCard.

Cardul cu display permite utilizatorilor să beneficieze de informaţiile şi de funcţionalitatea cardului. În viitor, MasterCard împreună cu utilizatorii săi intenţionează să lanseze o gamă largă de produse cu display. Viitoarele carduri cu display vor susţine o serie de funcţii utile precum: generarea parolei dinamice, afişarea soldului, totalul punctelor de loialitate, lista tranzacţiilor recente, actualizarea limitei de credit/cheltuială şi suma tranzacţiei curente, informaţii de transit ticketing, mesaje de marketing transmise de emiţător etc.

Compania NagraID Security a fost aleasă de MasterCard datorită calităţii şi încrederii dovedite de produsele inovative cu display, datorită reputaţiei pe piaţă şi experienţei în design, dezvoltare şi producţie. Linia de produse MasterCard cu display este deja disponibilă prin partenerii NagraID Security - în cazul Credit Europe Bank fiind vorba despre producătorul turc E-Kart.

“Prin utilizarea cardului cu display furnizat de NagraID Security Credit Europe se asigură că potenţialii clienţi au acces la cea mai inovativă şi mai eficientă soluţie de securitate,” a declarat Cyril Lal, CEO NagraID Security. “Cardul cu display le oferă poseorilor un nivel semnificativ mai ridicat de siguranţă pentru tranzacţiile online, păstrând totodată uşurinţa utilizării.”

Generarea parolei unice pe cardul cu display

Un avantaj al cardului cu display este reprezentată de opţiunea autentificării de la distanţă. Folosirea cardului pentru tranzacţiile online este în creştere, posesorii solicitând acces extins, control şi securitate pentru tranzancţiile şi plăţile online. Posibilitatea de autentificare mobilă a cardurilor cu display oferă o siguranţă şi mai mare, în special pentru posesorii ce realizează tranzacţii şi cumpărături online. Cardurile cu display oferă clienţilor o soluţie adiţională de autentificare ce facilitează tranzacţiile pe bază de SecureCod (cod de securitate) şi pot înlocui sau funcţiona în paralel cu cititoarele CAP (cip de autentificare) oferite de bănci posesorilor de carduri în Europa. Cardul cu display este o importantă completare a soluţiilor existente de autentificare MasterCard (cititorul CAP, CAP mobil, SMS CAP).

 

Autor AmosNews 02 Noiembrie 2011, 19:19 IT
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii