Prima aplicaţie gratuită dedicată exclusiv evenimentelor IT din România

De Frimu Ghinea 14 Iunie 2022, 16:28 IT

Se lansează TechEvents, prima aplicaţie mobilă dedicată exclusiv evenimentelor de tehnologie şi programare din România. Aplicaţia aduce într-un singur loc toate evenimentele importante din industrie, cu scopul de a sprijini dezvoltarea armonioasă a comunităţii IT din România.

TechEvents vizează trei categorii principale de utilizatori: pasionaţi ai industriei de tech şi specialişti IT, al căror scop principal este networking-ul, companiile şi organizatorii de evenimente, care doresc să îşi promoveze iniţiativele pentru atragerea participanţilor potriviţi la meetup-uri, întâlniri, conferinţe, workshop-uri tehnice sau webinarii şi juniorii din domeniu, care îşi doresc să intre în contact cu comunităţile de profesionişti şi sunt în căutare de noi oportunităţi.

"Am pornit dezvoltarea aplicaţiei de la o nevoie imediată: aceea de a ajuta oamenii să intre în contact cu comunităţile tehnice locale, într-un mod simplu şi accesibil. Pentru că nu există pe piaţa din România un astfel de produs, care să aducă într-un singur loc doar evenimentele de tehnologie, l-am dezvoltat noi. Sunt multe categorii de utilizatori cărora ne dorim ca TechEvents să le vină în ajutor şi estimăm că în prima săptămână de la lansare, vom avea 1.000 de descărcări ale aplicaţiei. Pe lângă componenta de training şi oportunităţile oferite cursanţilor, IT School vizează şi creşterea şi dezvoltarea armonioasă a comunităţilor IT locale. Sperăm ca prin intermediul aplicaţiei să avem un impact pozitiv, în acest sens", spune Cătălin Ciobanu, fondator şi CEO IT School.

Numărul evenimentelor adăugate a ajuns la aproximativ 100 (în etapa de testare beta a aplicaţiei, de la începutul anului), ceea ce arată apetitul pentru organizarea şi participarea la evenimente, inclusiv la cele fizice, odată cu eliminarea restricţiilor.

Odată instalată, aplicaţia permite utilizatorilor navigarea facilă. Evenimentele pot fi filtrate în funcţie de oraş sau format (online şi offline), iar în acelaşi timp utilizatorii îşi pot salva evenimentele pentru o mai bună organizare în cadrul aplicaţiei.

Companiile, respectiv organizaţiile, pot, de asemenea, adăuga evenimente gratuit. Deoarece aplicaţia vizează doar iniţiative IT, fiecare eveniment nou adăugat este moderat şi necesită aprobare înainte de publicarea propriu-zisă.

Aplicaţia TechEvents face parte dintr-un circuit de învăţare de tip integrativ, specific IT School, denumit ecosistem. Din acest ecosistem, mai face parte şi platforma juniors.ro care facilitează accesul juniorilor IT pe piaţa muncii.

TechEvents este o aplicaţie ce poate fi descărcată în mod gratuit din App Store sau Google Play.

 

Autor Frimu Ghinea 14 Iunie 2022, 16:28 IT
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii