Caracteristicile celui mai bun televizor pentru living

De Frimu Ghinea 11 Februarie 2019, 15:42 IT

televizoare

 

Atunci cand vine vorba despre televizoare, optiunile sunt cu adevarat nelimitate. Exista sute de producatori care investesc in tehnologii moderne, exista televizoare ieftine care nu fac altceva decat sa afiseze programe TV, exista televizoare UHD, televizoare 3D sau televizoare cu ecrane aproape cinematografice.

Cei care doresc sa achizitioneze un televizor s-ar putea sa aiba probleme in a gasi cea mai buna optiune. Tocmai de aceea, cei de la televizoare-ultrahd.com au incercat sa evidentieze cateva detalii extrem de importante la alegerea televizorului. Nu exista o recomandare televizor universala, in conditiile in care sunt sute de modele bune si echilibrate din punct de vedere al costurilor, insa exista cateva elemente care trebuie sa fie analizate inainte de achizitie.

Lucruri esentiale pe care trebuie sa le aiba un televizor modern
Un prim pas ce trebuie sa fie facut la achizitia televizorului este sa se stabileasca niste puncte de baza. Televizorul trebuie sa aiba un panou de minim 100 Hz, sa fie cat mai rapid, mai ales daca este smart TV, sa aiba o diagonala potrivita pentru distanta de privire si sa fie cat mai robust. Dupa ce s-au stabilit elementele de baza trebuie sa se analizeze elementele tehnice:
1. Rezolutia. Rezolutia 4K a devenit din ce in ce mai accesibila si reprezinta o marime a imaginii de 340 x 2160 pixeli. Aceasta rezolutie poate sa fie descoperita in comert si sub denumirea de UHD si desi posturile TV nu emit inca 4K, merita sa fie achizitionat un televizor cu o astfel de rezolutie, in conditiile in care claritatea este impresionanta. Nici televizoarele HD si full HD nu ofera imagini slabe insa.
2. Tehnologia smart. In anul 2019 tehnologia smart este aproape obligatorie. SMART inseamna dotarea televizorului cu un sistem de operare care sa permita rularea de aplicatii, exact cum o face telefonul mobil. In prezent exista mai multe sisteme de operare pentru televizoare, precum Android, folosit de un numar din ce in ce mai mare de producatori, webOS, folosit de LG, Tizen de la Samsung sau Firefox OS de la Panasonic. Sunt foarte multe voci care recomanda Android pentru ca ofera o flexibilitate mai mare, insa asta nu inseamna ca sistemul celor de la Samsung, spre exemplu, nu este performant.
3. Conexiuni. Televizoarele moderne nu trebuie sa fie doar smart, ci si bine conectate la alte dispozitive. Tocmai de aceea este bine sa aiba cat mai multe intrari HDMI, porturi USB si conexiuni pentru console de jocuri.
4. Diagonala. In prezent, exista pe piata televizoare cu diagonala de la 61 de cm pana la 152 de cm. Pare tentant sa fie achizitionat un televizor cu diagonala cat mai mare, insa specialistii recomanda o distanta minima de vizualizare pentru fiecare dimensiune in parte. Spre exemplu, modelele de 61 de cm pot fi urmarite fara probleme de la distanta de minim 0.8 metri. Pentru modelele de 152 de cm distanta minima de la care se poate urmari ecranul este de 2,3 metri, asadar, este nevoie de un living foarte mare.
5. Contrast si modul in care este creat panoul. De asemenea, conteaza si contrastul, care reprezinta diferenta dintre cel mai deschis si cel mai inchis pixel al televizorului. Este bine sa se urmareasca valoarea contrastului nativ, nu cea a contrastului dinamic. Cu cat este mai mare, cu atat este mai bine. In ceea ce priveste tehnologia panoului, cea mai comuna este LED si este si cea mai recomandata. Pe piata au aparut si televizoarele Oled, insa momentan pot fi destul de costisitoare.

Partea buna este ca pe piata exista foarte multe modele de televizoare bune, insa alegerea potrivita implica informare, asadar, cei care doresc televizoare UHD sau unele mai putin performante trebuie sa isi ia o perioada de studiu inainte de a se hotara asupra unui model.

 

 

 

Autor Frimu Ghinea 11 Februarie 2019, 15:42 IT
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii