Spiritul Liceului Panait Cerna, sub luminile rampei

De Ionel Lazarică 24 Noiembrie 2016, 20:47 Invatamant

festivitate aniv lic Cerna

Zilele trecute, în sala mare a Teatrului Dramatic „Maria Filotti”, a avut loc spectacolul prin care a fost omagiat Liceul Teoretic Panait Cerna, la împlinirea a 50 de ani de existenţă. Manifestarea a fost deschisă printr-o alocuţiune rostită de prof. Nicoleta Bujor, director al licelui, urmată de momentul omagial „Locul şi spiritul lui Panait Cerna”, de o prezentare în imagini a istoriei de ieri şi de azi a liceului şi de lansarea monografiei liceului.
 
În continuare, absolvenţii primei generaţii (1966-1970) au retrăit emoţiile începutului orelor de demult, fiind strigaţi după catalog  şi primind diplome de excelenţă şi medalii aniversare.

Partea artistică a debutat cu o „broderie” muzicală susţinută de prof. Mioara şi Dorin Şipoş, a continuat cu o poveste în paşi de vals şi tango, cu un montaj recitativ din opera lui Panait Cerna şi un recital de muzică folk şi s-a încheiat cu dansuri de societate, modern, sportiv, precum şi o suită de dansuri populare, executată de ansamblul „Constantin Condruz” din Gemenele.

aniv.lic.Cerna
Totul a culminat cu un moment surpriză dedicat celor mai longevivi directori ai liceului, prof. Marian Neta şi prof. Aura Liliana Gheorghiu.

Evenimentul a fost onorat de prezenţa conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, în persoanele domnilor Cătălin Canciu, inspector şcolar general, şi Dan Mihai Gheorghiţă, inspector şcolar general adjunct, precum şi a celor care au dorit să fie alături corpului didactic al Liceului Teoretic „Panait Cerna” la ceas aniversar.
Lic cerna,aniversare
Cadrele didactice care au organizat manifestarea jubiliară în onoarea  Liceului Teoretic „Panait Cerna” au fost: Bujor Nicoleta, Gagu Adelina, Deliu Ionela, Toma Aurica, David Ecaterina, Dobre Carmen, Dumitraşcu Mihaela, Gurzu Nicoleta, Costache Tatiana şi  Mihu Iancu, sprijiniţi fiind în demersul lor de  Consiliul reprezentativ al părinţilor din Liceul Teoretic „Panait Cerna” şi de  directorul  S. C. „Dunărea” Brăila, domnul  Silviu Mangiurea  cărora organizatorii le mulţumesc, din suflet, pentru suportul financiar şi, în aceeaşi măsură, reprezentanţilor Teatrului Dramatic „Maria Filotti”, pentru suportul logistic.

 Înainte de a ajunge pe scenă, cu o zi înainte de evenimentul artistic, cadrele didactice şi elevii instituţiei omagiate, au comemorat, prin săvârşirea unei slujbe de pomenire, profesorii şi elevii liceului trecuţi la cele veşnice, o aducere aminte a precarităţii condiţiei umane şi în această lumină o reflecţie asupra necesităţii de a căuta şi de a dărui binele şi frumosul în viaţă.

Revenind la luminile rampei, care începeau să se stingă, într-un fel sau altul, fiecare a gândit la ce încerca să facă, zadarnic, Goethe: ”Clipă rămâi, eşti atât de frumoasă!”

 

Autor Ionel Lazarică 24 Noiembrie 2016, 20:47 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

  1. VOICU NICULINA(PARASCHIV) 25 Noiembrie 2016, 14:03

    Sunt absolventa a liceului promotia 1974 cls.IV-E noi ne intalnim in fiecare an ,anul acesta am fost la LEPSA in aug. intodeauna ne onoreaza cu prezenta si dirigintele prof. BARBULESC DAN. Imi pare ca nu au fost o intalnire cu toate generatile poate din lipsa spatului.

Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii