”Domnitorul Cuza si Minunea Vesnicei Uniri”, activitate educativa la Scoala Gimnaziala ”Fanus Neagu” Braila

De Alexandrina Iordache 26 Ianuarie 2015, 22:02 Invatamant

Vineri, 23 ianuarie 2015, îelevi Scoala Fanus Neaguntre orele 16-18, în Sala de Festivitati a Scolii Gimnaziale "Fanus Neagu" din Braila a avut loc activitatea educativa ”Domnitorul Cuza si Minunea Vesnicei Uniri”.

Cu ocazia împlinirii a 156 de ani de când s-a înfaptuit Minunea Vesnicii Uniri la 24 ianuarie 1859, când s-a împlinit vointa poporului si dorinta fierbinte de a trai ca fratii între aceleasi hotare si având acelasi steag, dl. prof. de istorie Aftodor Stefan, dna prof. de muzica Iancu Valentina si dna prof. de Limba româna Tarachiu Dorina au reunit elevi din clasele V-VIII organizând pentru început un Concurs istoric pe echipe dedicat celor 156 de ani de la împlinirea visului pentru care romanii au luptat de veacuri.

Programul artistic a fost sustinut de corul scolii ”Fanus Neagu” care a interpretat cântecele patriotice: ”Limba Româneasca”, ”Rapsodia I”, ”C-asa-i românul”, ”Hai sa-ntindem Hora Mare”.

Momentul de recitare a fost deschis de elevele Gagu Vanesa si Purcareata Cristiana de la clasa a V-a A  cu "Aveam o tara" si a fost continuat de Lambru Andreea care a recitat "De Ziua Unirii", Butoi Daria "Mama tara" de Adrian Paunescu si Dragomir Lavinia "Unirea Principatelor".

Activitatea a fost finalizata cu Hora Unirii cântata si jucata de catre elevi si profesori. Dna director adjunct Popescu Ioana a adresat elevilor cuvinte încurajatoare si aprecieri, acestia primind diplome, bomboane si vii aplauze. In sala au participat activ elevi de clasa a VIII-a transmitând celor de clasa a V-a cunostinte si sentimente legate de Domnitorul Alexandru Ioan Cuza si evenimentul istoric 24 ianuarie 1859.

 

Autor Alexandrina Iordache 26 Ianuarie 2015, 22:02 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

  1. Mocanu Marius-5b 28 Ianuarie 2015, 17:57

    Am fost impresionat de rapiditatea elevilor la concurs,de corul organizat de doamna profesoara de muzica Iancu Valentina si ca la sfarsit am dansat hora unirii

  2. Flory 28 Ianuarie 2015, 19:36

    Sunt eleva scolii \"Gimnaziale Fanus Neagu\"...Mi-a placut foarte mult concursul de istorie sustinut de domnul Aftodor Stefan, deoarece a fost foarte educativ .Au cantat excelent elevii scolii...si au facut o hora minunata !!!! Va felicit !!!!

  3. Florea Mariana 28 Ianuarie 2015, 19:37

    Sunt eleva a Scolii Gimnaziale Fanus Neagu.Ma numesc Florea Mariana. Parerea mea despre aceasta activitate este una foarte buna, deoarece concursul de istorie a fost un concurs minunat si intrebarile nu au fost chiar asa de usoare.si cantecele au fost foarte frumoase,Hora Unirii a fost o hora foarte frumoasa deoarece am putut ca sa dansam cu totii.Sper ca se vor mai face astfel de activitati.

  4. cirlan cristi 28 Ianuarie 2015, 19:41

    Felicitari doamnei profesor Iiancu Valentina si domnului Aftodor Stefan pentru ca au indrumat niste copii care au stiut sa invete

  5. Cirlan Cristi 28 Ianuarie 2015, 19:44

    Felicitari doamnei profesor Iancu Valentina ca a indrumat acesti copii care au stiut sa invete

  6. Popa Bogdan 28 Ianuarie 2015, 21:38

    Mi-a facut placere sa particip la acest concurs alaturi de colegii mei, deoarece am acumulat cunostinte noi despre ALEXANDRU IOAN CUZA. Mie mi-a mai placut ca am inceput si am incheiat concursul cu \"Hora Unirii\". Multimim profesorilor pentru initiativa lor.

  7. andrada 29 Ianuarie 2015, 08:45

    scoala fanus neagu este si va fi mereu ce mai frumoasa si mai buna scoala din intreaga romanie

  8. Cristiana Carsote 29 Ianuarie 2015, 10:45

    Sunt eleva a Scolii GIimnaziale \"Fanus Neagu\" si sunt mandra de acest lucru. Vineri,23 ianuarie, am serbat Mica Unire... A fost un concurs de istorie,unde cativa elevi din fiecare clasa de a V a au aratat cat au invatat. La sfarsit,noi,elevii de la cor,imdrumati de doamna de Educatie Muzicala Iancu Valentina,ne-am unit si am facut cu totii o Hora in adevaratul sens al cuvantului.Sper sa mai gie astfel de activitati.

  9. Nedelcu Georgiana - 5B 29 Ianuarie 2015, 21:32

    O activitate foarte frumoasa si felicitari doamnei Iancu Valentina ,dar si elevilor care au participat! A FOST SUPERB!!!

  10. Ana-Maria Duminica, clasa a V-a B 11 Februarie 2015, 09:00

    Am participat cu drag la această activitate și am învățat că uniți putem face lucruri minunate. Am învățat lucruri noi despre \"Mica Unire\", am cântat și am dansat împreună, ca adevărați români. Mulțumim d-nei profesor Iancu Valentina și d-lui profesor Aftodor Ștefan.

Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii