Salariaţii din învăţământ, cei mai săraci angajaţi din România

De AmosNews 12 Mai 2011, 23:16 Invatamant
Datele oficiale ale Institutului National de Statistică indică o scădere a salariilor din învătământ cu 28,49% în luna martie 2011, comparativ cu aceeasi perioadă a anului trecut. Prin urmare, un profesor debutant are un salariu net de 660 lei, un profesor cu grad didactic II şi o vechime de 10 ani are un salariu de 805 lei, iar un profesor cu grad didactic I şi 25 de ani vechime are un salariu de 1.100 lei.

Aplicarea Legii de salarizare în 2011 a personalului didactic si didactic auxiliar loveşte până şi în mamele din învăţământ. Cadrului didactic cu o vechime de 9 ani, care intră în concediu pentru creşterea copilului, nu i se mai consideră vechime efectivă în învăţământ, aşa cum prevedea vechea legislaţie, perioada din timpul concediului de maternitate. Consecinţa este aceea că nu mai poate beneficia de sporul de stabilitate, de 10%, pe care ar fi trebuit să îl primească la o vechime efectivă de 10 ani.  Până acum şi concediul de maternitate era considerat  vechime efectivă în învăţământ, care îi permitea acordarea acestui spor. 

“Guvernul României a reusit, prin toate măsurile aplicate în ultimii ani, să transforme angajatii din învătământ în cersetori. Este inadmisibil ca un cadru didactic să fie cel mai prost plătit angajat din tară, în conditiile în care responsabilitătile pe care le are sunt extreme de mari. Vă întrebăm, domnilor guvernanti, cum poate un profesor să mai impună respect în fata elevilor si a societătii, dacă nu are cu ce se hrăni, nu are bani de cărti sau de haine si nu îsi poate achita cheltuielile lunare de întretinere? Nivelul salariilor arată, încă o dată, dispretul guvernanţilor fată de salariaţii din sistemul de învătământ”, a declarat președintele FSLI, Simion Hancescu.


 

Autor AmosNews 12 Mai 2011, 23:16 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate