Proiectul ACTIV - formarea corpului de specialisti din judetele Tulcea si Braila

De A.Frangu 09 Septembrie 2014, 23:12 Invatamant
In perioadele 24 - 29 august 2014 si 29 august - 3 septembrie 2014, la Brasov, s-au desfasurat cursuri speciale de formare pentru personalul suport implicat în dezvoltarea si implementarea programelor de tip „A Doua sansa”, educatie remediala si învatare asistata, precum si de programe de prevenire a abandonului scolar.

La aceste cursuri au participat 120 de profesori, consilieri si tutori din judetele Tulcea si Braila. Desfasurarea acestor cursuri a fost facilitata de Inspectoratul Scolar Judetean Tulcea, în parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Braila si cu Fundatia pentru o societate deschisa, prin proiectul Acces pentru Copii si Tineri la a Învata pentru Viata - ACTIV se precizeaza comunicatul  de presa dat publicitatii.

”Sesiunile de formare au avut o dimensiune practica. Timp de 5 zile, participantii si-au exersat abilitatile de proiectare si organizare a activitatilor de educatie non-formala, au participat la activitati de consiliere/dezvoltare personala, individuala si de grup, de educatie remediala centrata pe elev.

”Dincolo de o programa scolara flexibila, compacta, tinerii care au parasit sistemul de educatie trebuie sa fie instruiti de dascali care se adapteaza nevoilor si asteptarilor acestora. Întoarcerea la scoala nu trebuie sa fie o povara, ci o experienta din care tânarul sa recupereze cât mai multa informatie.

De aceea, proiectul initiat de Inspectoratul Scolar Judetean Tulcea acorda o atentie deosebita profesorilor care lucreaza în programe de tip A doua sansa, si în egala masura, mediatorilor, consilierilor, tutorilor care lucreaza cu elevi aflati în risc de abandon scolar”, spune Dumitru Damian, Inspector General ISJ Tulcea si manager al proiectului,

Proiectul ACTIV contribuie la combaterea abandonului scolar în judetele Tulcea si Braila, prin consilierea a 200 de elevi si prescolari aflati în risc de abandon, si a 100 de parinti. Totodata proiectul readuce la scoala 360 de tineri care nu au finalizat ciclul primar si secundar inferior de scolarizare.

Proiectul ”Acces pentru Copii si Tineri la a Învata pentru Viata - ACTIV” este implementat în perioada aprilie 2014 - septembrie 2015, de catre Inspectoratul Scolar Judetean Tulcea, în parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Braila si cu Fundatia pentru o societate deschisa si este cofinantat din Fondul Social European prin programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013. Investeste în oameni!, Axa prioritara 2 „Corelarea învatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, Domeniul major de interventie 2.2. „Prevenirea si corectarea parasirii timpurii a scolii”, Contract ID 162/2.2/S/141143”.

Marinela PEICIU
Expert informare si publicitate
Proiect ACTIV

 

Autor A.Frangu 09 Septembrie 2014, 23:12 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii