Premiu important obţinut de elevii Liceului “Panait Cerna”, la Universitatea Tehnică Cluj- Napoca

De Alexandrina Iordache 12 Decembrie 2020, 18:50 Invatamant

Organizația Studenților din Cluj-Napoca (OSUT), din  cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) a organizat, în perioada 4-6 decembrie 2020, concursul național PoliHack v11 2020 în mediul online, prin intermediul platformelor Discord și Zoom. Conform regulamentului, PoliHack este un hackathon de 48 de ore, dedicat studenților și liceenilor pasionați de domeniul tehnic.
Patru au fost secțiunile competiției: Web Development; Mobile/App Development; Embedded Development; Junior, pentru liceeni.

La acest concurs național, la secțiunea Junior, secțiune dedicată liceenilor, au participat și câțiva elevi din clasa a XI-A de la Liceul Teoretic „Panait Cerna” Brăila. Coordonatorul elevilor brăileni a fost Trufaș Cătălina profesor de informatică.

Participarea brăilenilor a fost apreciată de juriu, ei numărându-se printre laureați.

Robert Dragomir Adrian Toica Stefan Satala

Iată ce a declarat profesor Trufaș Cătălina coordonatorul echipei:
„În perioada 4-6 decembrie 2020 s-a desfăşurat concursul-maraton de programare şi antreprenoriat pentru elevi şi studenţi “Polihack”, organizat de Asociaţia Studenţilor din Universitatea Tehnică Cluj-Napoca. Competiţia a avut loc în cadrul a 4 secţiuni (Web, Mobile, Embedded şi Junior – dedicată liceenilor). Tema ediţiei din acest an a constat în realizarea unei aplicaţii care ar putea fi utilă într-o perioadă de pandemie. Echipa formată din elevii: Ştefan Satala, Robert Dragomir şi Adrian Toică (clasa a XI-a A) a realizat o aplicaţie de telemedicină, ce permite limitarea contactului fizic medic-pacient, în cazul afecţiunilor mai puţin grave, ce pot fi tratate la distanţă, medicii eliberând reţete prin intermediul platformei create. Cu acest proiect, ei au obţinut premiul al III-lea, la secţiunea Junior. Cei trei sunt cu adevarat pasionați de programare și nu se află la prima participare la concursurile de informatică şi TIC: Robert Dragomir a fost distins cu premiul al III-lea, la Olimpiada Judeţeană de Informatică, în timp ce Ştefan Satala a obţinut o Menţiune, la Concursul Naţional “InfoEducaţie”.

 

Autor Alexandrina Iordache 12 Decembrie 2020, 18:50 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii