Politistii, la Ziua scolii din Gropeni

De IPJ Braila 26 Mai 2012, 07:07 Invatamant
Luptatorii de la Serviciul de Interventie Rapida, politistii Serviciului Rutier si cei de la Analiza si Prevenirea Criminalitatii au participat la o serie de activitati organizate la Scoala cu clasele I-VIII din comuna Gropeni

Cu prilejul manifestarilor organizate pentru sarbatorirea „Zilei scolii”, pe lânga activitatile didactice, sportive si artistice, cadrele didactice de la Scoala cu clasele I-VIII Gropeni le-au pregatit copiilor o surpriza, invitând politisti de la mai multe structuri din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila.
  
Politistii de la Serviciul Rutier le-au reamintit copiilor câteva dintre cele mai importante reguli de circulatie pe drumurile publice, având în vedere ca se apropie vacanta de vara, si au fost îndemnati sa fie atenti unde se joaca si sa nu uite nicio clipa ca drumurile publice nu sunt locuri de jucat fotbal sau alte jocuri.

Acestora le-a fost atrasa atentia sa traverseze numai prin locuri semnalizate si sa se asigure foarte bine înainte de a trece strada. Ca sa înteleaga mai bine importanta respectarii regulilor de circulatie de toti participantii la trafic, elevii au fost antrenati în discutii care le-au stârnit interesul, politistii aratându-le cum functioneaza aparatul radar, aparatul etilotest si ce semnificatie au semnalele acustice si luminoase ale masinilor de politie rutiera.
  
Luptatorii antrenati pentru interventii rapide s-au aliniat în fata copiilor si au etalat arme si alte instrumente specifice folosite în activitatile curente, iar seful Serviciului de Interventie Rapida le-a explicat care este rolul acestor politisti si care sunt situatiile în care acestia actioneaza.

Elevii au aflat din ce este compusa tinuta speciala a luptatorilor de interventie rapida, pentru ce este utilizat fiecare accesoriu pe care îl au asupra lor si ce tipuri de armament si munitie folosesc politistii. De asemenea, celor mici le-au fost prezentate si masinile speciale ale acestora.
 
Acestia au fost foarte curiosi sa vada un exercitiu demonstrativ, pe care luptatorii de interventie rapida l-au executat în fata lor, unul dintre politisti jucând rolul unui raufacator care a fost prins savârsind o infractiune si care nu s-a conformat solicitarilor politistilor de a se opri din actiunea pe care o savârsea si de a se legitima.

În consecinta, acestuia i s-a efectuat o perchezitie corporala, a fost încatusat si a fost simulata conducerea lui la sectia de politie.
  
Politistii de la compartimentul Analiza si Prevenirea Criminalitatii le-au vorbit elevilor despre ceea ce trebuie sa faca pentru a nu deveni victime ale persoanelor rau-intentionate, au analizat câteva situatii dificile cu care elevii se pot confrunta în viata de zi cu zi, pentru care au gasit solutii împreuna, iar la final acestia au primit flyere cu sfaturi si recomandari preventive.
 
Vizita politistilor a avut un feed-back pozitiv cu privire la impactul activitatii asupra elevilor, prin implicarea acestora în dialog, prin curiozitatea si interesul de care au dat dovada.

 

Autor IPJ Braila 26 Mai 2012, 07:07 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii