Omagiu Thaliei și toamnei, dar și carnaval, medicină de urgență și fair play, la Școala Gimnazială Tichilești

De Ionel Lazarică 07 Noiembrie 2018, 20:59 Invatamant

Zilele trecute, la Școala Gimnazială Tichilești au avut loc activitățile prilejuite de desfășurarea programului intitulat ”Școala altfel”, în cadrul căruia s-au urmărit, ca obiective: realizarea de activități de educație informală și nonformală prin care să se amelioreze comportamentele de adaptare școlară; crearea unei motivații optime pentru activitatea extrașcolară; implicarea familiei în activitățile extrașcolare dar și facilitarea integrării școlii în comunitate.

Astfel, în fiecare zi a săptămânii, a fost desfășurată câte o activitate, susținută de profesorii și elevii de la gimnaziu, după cum urmează:
poza 1
Festivalul toamnei, ce a pus accentul pe manifestarea interesului pentru valorile locale dar și  formarea comportamentului civic și de voluntariat. Au fost avute în vedere și calități precum spiritul de antreprenor, marketing și relaționare socială. S-au desfășurat în acest sens activități de educație anteprenorială.

poza4
 Activitatea intitulată Sănătate prin mișcare a promovat menținerea sănătății și a stării de bine a copiilor, prin mișcare, antrenând elevii în mai multe întreceri sportive.
 

poza 2 poza 3


O altă manifestare a fost și cea numită Here comes Halloween-Let”s get spooky! care a mizat pe cunoașterea originii și a tradițiilor de Halloween: simboluri, obiceiuri, jocuri, cântece specifice, costume, dar și pe dezvoltarea aptitudinilor artistice (expoziție de picturi, desene și realizarea de costume de carnaval).

Pledoarie pentru scenă a fost activitatea dedicată stimularii interesului pentru cultură, descoperirea și dezvoltarea aptitudinilor artistice ale elevilor, dar și cultivarea pasiunii pentru literatură și teatru.
poza 5 poza 6
Măsuri de prim ajutor a fost manifestarea care a avut ca o obiective dezvoltarea sentimentului solidarității umane, față de cei aflați în suferință, dar și a respectului față de alte persoane. Accentul a fost pus pe însușirea cunoștințelor de bază și a deprinderilor practice, pentru acordarea corectă a primului ajutor.
     

 

Autor Ionel Lazarică 07 Noiembrie 2018, 20:59 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii