Conferinte de lansare a doua proiecte POSDRU la Tulcea

De A.Frangu 23 Iunie 2014, 11:04 Invatamant
Vineri, 27 iunie 2014, între orele 9,30-13,30, la Tulcea are loc conferința de lansare a proiectului ”Acces pentru Copii și Tineri la a Învăța pentru Viață – ACTIV”  POSDRU/162/2.2/S/141143. Prin acest proiect, Inspectoratul Școlar Județean Tulcea în calitate de beneficiar alături de Inspectoratul Școlar Județean Brăila și de Fundația pentru o societate deschisă, contribuie la reducerea abandonului școlar și a riscului de părăsire timpurie a școlii în județele Tulcea și Brăila, prin programul A Doua Șansă.

Timp de 18 luni, proiectul ”Acces pentru Copii și Tineri la a Învăța pentru Viață–ACTIV” va aduce din nou la școală 360 de tineri care au părăsit sistemul de educație, va oferi consiliere pentru 200 de elevi și pentru 100 de preșcolari aflați în risc de abandon. Proiectul ACTIV va asigura instruirea a 120 de dascăli, consilieri și tutori, care vor dobândi competențe de formare în programe de tip A Doua Șansă, în consiliere și asistență socio- educativă.

Sâmbătă, 28 iunie 2014, între orele 09,30-13,30, are loc conferința de lansare a proiectului ”Fii Pregătit–Program educațional de sprijin pentru dezvoltarea competențelor cheie” POSDRU/153/1.1/S/140787.

Prin proiectul ”Fii Pregătit – Program educațional de sprijin pentru dezvoltarea competențelor cheie”, Inspectoratul Școlar Județean Tulcea în calitate de beneficiar, alături de partenerul său Inspectoratul Școlar Județean Iași, dorește să contribuie la îmbunătățirea performanțelor elevilor, printr-un program educațional integrat de sprijin, în vederea susținerii cu succes a examenelor naționale și a inserției pe piața muncii.

Timp de 18 luni, proiectul ”Fii Pregătit–Program educațional de sprijin pentru dezvoltarea competențelor cheie”, se va adresa unui grup țintă format din 4200 de elevi din învățământul secundar (clasele VII-VIII, respectiv XI-XII).

Prin acest proiect, Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, va dezvolta o platformă online cu resurse de învațare diverse: 320 materiale multimedia de învațare, spații de comunicare virtuală, sistem virtual de organizare cursuri, minimum 100 sesiuni directe/lună de educație practică și nonformală.

La ambele conferințe sunt invitați reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale, reprezentanți ai comunității locale și instituțiilor partenere, ai unităților de învățământ preuniversitar și reprezentanți mass-media.

 

Autor A.Frangu 23 Iunie 2014, 11:04 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii