La Bucuresti si Constanta: Târguri destinate celor interesati sa studieze în strainatate

De AGERPRES 28 Februarie 2013, 16:05 Invatamant
Trei târguri din cadrul "Saptamânii educatiei în strainatate", eveniment organizat în cadrul proiectului international "World Education", vor avea loc pe 2 si 3 martie, 8 si 9 martie, la Bucuresti, respectiv pe 7 martie la Constanta.

Reprezentanti a peste 60 de universitati si licee de elita din Europa vor participa, în perioada 2 - 9 martie, în Bucuresti si Constanta, la târguri destinate celor ce sunt interesati sa studieze într-un alt stat, a afirmat,  într-o conferinta de presa, Zvetlan Danev, coordonatorul proiectului "World Education".

Zvetlan Danev a precizat ca târgul din Capitala desfasurat în acest weekend se va baza pe programe de învatamânt superior si master, iar cel de saptamâna viitoare pe licee de elita.

Potrivit World Education, forumul se desfasoara aproape de sfârsitul campaniei de admitere pentru universitatile din Olanda, Danemarca, Franta, Elvetia.

Evenimentul va oferi si o a doua sansa pentru cei interesati sa studieze în Marea Britanie, unde în mod oficial sesiunea de aplicatii s-a încheiat pe 15 ianuarie. Acest lucru va fi posibil prin procedura "on spot admision", pe care universitatile britanice o vor aplica în zilele de târg printr-un interviu de 15 minute.

Candidatii care sustin cu succes interviul vor primi o scrisoare de "admitere conditionata" si vor fi admisi automat, dupa prezentarea ulterioara a diplomei de bacalaureat sau de licenta si rezultatul testului de limba straina.

"Politicile universitatilor din Marea Britanie sunt neschimbate si nu sunt afectate de controversele aparute în Anglia cu privire la problema emigrarii si permisele pentru dreptul la munca pentru cetatenii români si bulgari", a spus Svetlan Danev.

Potrivit acestuia, interesul universitatilor britanice pentru studentii români este constant, iar la sfârsitul anului 2012, cu peste 4.600 de studenti, România a ramas în Top 10 state membre UE pentru numarul de studenti în Marea Britanie si este de asteptat ca dupa sesiunea de admitere de anul acesta cifra lor sa fie de peste 5.500.

Doua universitati din Marea Britanie au anuntat un sprijin financiar suplimentar pentru fiecare candidat admis din România.

Danev a precizat ca Universitatea din Salford va oferi o bursa sociala speciala de 1.500 de lire sterline, ce va fi acordata în mod automat în numerar pentru fiecare student din România înscris la studii universitare.

Universitatea acorda si o bursa suplimentara de 2.000 de lire sterline pentru studentii cu rezultate remarcabile si respectiv câte 1.500 si 4.000 de lire sterline reducere din taxele de studiu pentru masterate si MBA.

Universitatea Bradford a anuntat de asemenea burse speciale pentru toti solicitantii din România cu diplome notate peste 9,00, care vor primi 3.500 de lire sterline în primul an si alte 1.000 de lire sterline în anul 2 si 3, daca vor pastra performantele academice. Toti ceilalti cetateni români vor primi 500 de lire în mod automat în momentul înscrierii.

Olanda ofera admitere timpurie pentru români pentru cele mai populare programe. Tara se plaseaza pe locul al doilea în Europa din punct de vedere al atractivitatii, "cu peste 1.500 de programe în limba engleza si taxe de studiu mici".

Servicii gratuite de consultanta educationala pentru admitere în Danemarca si Franta si masterate accesibile sunt printre cele mai importante teme ale evenimentului "Saptamâna educatiei în strainatate".

World Education aduce la Bucuresti si colegii de elita din Marea Britanie, Elvetia si Germania. Organizatorii evenimentului vor anunta un concurs de burse pentru elevi de 16 ani.

Totodata, în cadrul evenimentului "Saptamâna educatiei în strainatate" vizitatorii vor avea ocazia sa-si aleaga cea mai potrivita tabara de limbi straine din peste 300 de propuneri. Vor fi organizate si seminarii specializate pentru elevi si parinti, sustinute chiar în colaborare cu studenti români care urmeaza cursuri în strainatate.

"În Marea Britanie programele masterale pot începe de la o suma de 4.000 de lire sterline si sa ajunga pâna la 15.000 de lire sterline, în Olanda ele se ridica la 1.800 de euro, în Danemarca si Suedia nu exista taxe de scolarizare", a declarat Irina Christova, reprezentanta unei firme de consultanta educationala..


 

Autor AGERPRES 28 Februarie 2013, 16:05 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate