Jurământ la ”Cerna”, pentru tot ce-a fost și-a mai rămas...

De Ionel Lazarică 12 Iunie 2019, 23:24 Invatamant

 Zilele trecute, la Liceul Teoretic ”Panait Cerna” a avut loc festivitatea de absolvire a elevilor claselor a XII-a, unde, alături de părinți și de cei apropiați, tinerii aflați la asfințitul adolescenței, au răspuns ”prezent”, cu emoție, pentru ultima dată în viața lor de liceeni.

Cu acest prilej, elevii clasei a XII-a B au ținut să rostească un jurământ care să-i lege de-a pururi de amintirea acestor ani și care să-i întoarcă, de-acum doar în gând, la colegi, profesori și la liceul adolescenței lor...
festivitate cerna festivitate Cerna 2
Întrucât trăirile elevilor erau autentice, nimic nu redă mai bine momentul când ”cortina cade”, decât cuvintele lor:

”Liceul Teoretic ,,Panait Cerna “ a reușit să-mi fie ca o a doua casă timp de patru ani, alături de alți părinți iubitori, ce au fost alături de mine și de colegii mei cu multă dăruire și înțelegere. Atunci când am venit în clasa a IX-a în acest liceu, nu am crezut că va reprezenta locul în care îmi voi forma personalitatea, voi învăța să fiu om, nu numai să știu informații. Nu am crezut că voi găsi niște profesori atât de apropiați de elevi, care să predea și, in același timp, să glumească, să destindă acea atmosferă aparent strictă. In acest liceu, am învățat să fiu perseverentă, să nu mă mulțumesc cu puțin și să particip la orice concurs, prin care să încerc să demonstrez faptul că ,,Cerna” poate fi în topul liceelor din Brăila. Are profesori cu care să se mândrească și care merită să culeagă roadele muncii lor, prin rezultatele elevilor. M-am simțit ca într-o mare familie, ca parte a unui întreg, deoarece am simțit atmosfera primitoare a școlii și căldura cu care profesorii își tratează elevii, râzând și manifestând interes pentru a-i cunoaște dincolo de statutul de elev, în contextul în care, în unele licee, unii profesori nu cunosc nici măcar numele elevilor după patru ani.
Orele petrecute în acest liceu au fost o experiență de neuitat, în special datorită domnilor profesori, care au investit timp, efort și ne-au făcut să credem în noi, chiar și atunci când nu mai aveam pic de speranță, fie că eram premianți sau elevi mai puțin interesați de școală. Desi opinia generală despre ,,Cerna “ nu este una prea strălucită, putând să-i numeri pe degete pe cei care consideră acest liceu unul de prestigiu, pot spune, datorită rezultatelor mele și ale altor colegi de-ai mei, că este un loc în care chiar poți face performanță. Important e doar să vrei, pentru că ai în fața ta profesori, cu sprijinul cărora să urci pe culmile excelenței. În final, pot mărturisi că sunt mândră că fac parte din acest liceu și nu regret câtuși de puțin alegerea pe care am făcut-o cu patru ani în urmă, deoarece, fără această școală, nu aș fi cine sunt acum, din toate punctele de vedere”.(Ionescu Alessandra din clasa a XII-a F - șefa de promoție).

festivitate Cerna 2 festivitate Cerna 3 festivitate Cerna 4
”În acești patru ani minunați de liceu, am trăit diferite experiențe, am valorificat o sumedenie de competențe și cunoștințe și am întemeiat legături, din care s-au născut  prietenii. Dacă aș avea o dorință, aceasta ar fi posibilitatea de a da timpul înapoi și a relua aceste momente”.(Chivu Georgian, clasa a XII-a).

”Pentru mine, liceul a fost o experiență de neuitat.Timp de patru ani m-am autoeducat, interiorizând valorile promovate în școală, am început să am încredere în mine și mi-am făcut niște prietene minunate. Au fost multe momente frumoase, altele mai dificile, dar toate m-au ajutat să devin om puternic. Sunt recunoscătoare și îi mulțumec lui Dumnezeu pentru că am reușit să trec cu bine peste o etapă foarte importantă din viața mea. A fost o experiență frumoasă, plină de amintiri” (Voiculeț Sorina, clasa a XII-a E).

”Iată-ne ajunși acum, împreună ca întotdeauna, la linia de sosire a călătoriei noastre prin liceu. Drumul nostru inițiatic, plin de bucurii și regrete, satisfacții și dezamăgiri, reușite și eșecuri, deopotrivă, ia sfârșit aici, la poarta maturității, care se deschide astăzi, pentru toți. Însă niciunul dintre noi nu ar mai putea înainta fără experiența acestor memorabili patru ani, în care ne-am urmărit visurile și am făcut planuri îndrăznețe. Reușitele la care privim astăzi cu mândrie nu ar fi fost posibile fără implicarea noastră, dar și a profesorilor și părinților, care mereu ne-au susținut și ne-au încurajat să dăm tot ce e mai bun în noi. Putem spune, cu mândrie, că am ajuns să fim mai mult decât o simplă clasă  într-un liceu; suntem o familie, așa că... pe curând! (Frangulea Iulian, clasa a XII-a D).

Festivitatea s-a încheiat cu îmbrățișări, flori, gânduri spuse și nespuse, lacrimi de tristețe, de bucurie, lacrimi...

 

Autor Ionel Lazarică 12 Iunie 2019, 23:24 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii