FSLI a început actiunile de protest

De AmosNews 02 Martie 2011, 23:08 Invatamant
Reprezentanti ai Federatiei Sindicatelor Libere din Învatamânt picheteaza, miercuri, sediul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, în intervalul orar 12,30-14,30.
"Avem salarii mici si banii nu ajung nici pentru asigurarea acestora, mai ales la învatamântul vocational. Nu suntem de acord cu ciclul de învatamânt propus de MEC deoarece un copil dupa clasa a 9-a este aruncat pe piata fortei de munca fara nicio pregatire profesionala. Dorim pastrarea ciclului de 4, 4, 4', a declarat presedintele FSLI, Simion Hancescu.

Sindicalistii protesteaza si fata de refuzul MECTS de a recunoaste încadrarea personalului didactic potrivit prevederilor Legii 221/2008, în conditiile în care peste 90% din membrii de sindicat au obtinut în instanta acest drept.

De asemenea, sindicalistii sunt nemultumiti de încalcarea prevederilor Legii 118/2010, potrivit carora, începând cu data de 1 ianuarie 2011 ar fi trebuit sa se revina la salariile din 2010, de diminuarea costului standard per elev pentru anul 2011 cu 22% fata de anul 2010, masura care va conduce la neacoperirea fondurilor destinate salariilor aferente acestui an precum si de tergiversarea elaborarii Regulamentului de acordare în anul 2011 a sporurilor pentru conditii periculoase sau vatamatoare, în conformitate cu prevederile Legii-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.

Sindicalistii sustin ca în Legea Educatiei Nationale nr. 1/2011 nu mai este prevazuta reducerea cu doua ore a normei didactice pentru personalul didactic cu o vechime în învatamânt de peste 25 de ani si gradul didactic I. Ei nu sunt de acord nici cu structura ciclurilor de învatamânt si cu componenta consiliilor de administratie, în forma prevazuta de Legea Educatiei.

Concomitent cu aceste actiuni de protest, FSLI consulta membrii de sindicat pentru declansarea unei greve generale în luna mai 2011.


 

Autor AmosNews 02 Martie 2011, 23:08 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate