Dezbateri la ”Cerna”, despre zborul invers al societății mileniului III

De Ionel Lazarică 26 Noiembrie 2019, 22:20 Invatamant

Zilele trecute la Liceul Teoretic ”Panait Cerna” au fost desfășurate mai multe activități prin care s-a urmărit punerea în gardă a elevilor cu privire la abuzurile la care pot fi supuși de către rețelele de trafic de persoane, dar și cu privire la celelalte o mie de  chipuri ale suferinței din societatea în care trăim, unde valorile morale au devenit o ”rara avis”.
 activ Cerna  activ Cerna 1
Au participat elevii claselor  IX  – XI coordonați de profesorii diriginți Sima Raluca, Scorțeanu Aurel, Dobre Carmen, Voiculeț Gabriel, Trufaș Cătălina, Nazâru Teodorina, Rădulescu Mihai, Gagu Adelina, Lenicov Mariana, Bujor Nicoleta, Ionescu Sorin, Khattak Daniela și Ungureanu Georgeta.

La unele activități de acest tip au participat lucrători ai Ministerului de Interne, specializați în analiza și prevenirea criminalității, care au discutat cu elevii despre formele de manifestare ale traficului de persoane, profilul traficanului, profilul victimei și modalitățile de recrutare, după cum ne-a declarat prof. Bujor Nicoleta.

În privința pericolelor lumii virtuale, prof. Dobre Carmen ne-a detalit modalitatea în care, pe grupe, elevii au dezbătut avantajele și dezavantajele utilizării internetului și au primit informații cu privire la selectarea informațiilor corecte, pentru evitarea manipulării pe rețelele de socializare.
activ Cerna activ Cerna
Despre activitatea dedicată copiilor străzii, prof. Scorțeanu Aurel ne-a declarat că a încercat să prezinte elevilor săi drama trăită de acești copii, ființe firave obligate să lupte pentru supraviețuire, într-o societate care nu le oferă decât suferință.

activ CernaProf. Khattak Daniela ne-a prezentat câteva opinii ale elevilor care au participat la activitatea dedicată bullyingului, pe care a organizat-o:

Anton Ionuţ:  "In opinia mea bullyingul în scoli reprezintă o mare problemă atât a acestei perioade, cât și a acestei generații deoarece unii încearcă să își arate superioritatea față de ceilalți printr-un mod mai puțin adecvat. Am dezbătut acest subiect iar doamna dirigintă ne-a prezentat măsurile pe care trebuie să le luăm în cazul în care suntem victimele oricărui tip de bullying, lucru benefic pentru noi".

Gabriela Pelin: "Mi-a plăcut cum a fost structurată lecţia şi faptul că sunt luate măsuri. Bullying-ul nu este un subiect ce ar trebui să fie evitat ci care ar trebui să fie combătut".

Ionuţ Constantin: "Sunt de părere că nu se vorbește destul despre acest fenomen, iar această lecție chiar este bine venită din mai multe puncte de vedere. Mi-a plăcut să îmi văd colegii cum dezbat acest subiect și că încep să realizeze importanţa lui".

Prof. Nazâru Teodorina ne-a relatat despre activitatea dedicată traficului de copii, pe care a organizat-o, că elevii s-au informat în prealabil din diverse surse și au realizat  materiale-suport (afișe, postere) în echipă, apoi au dezbătut cu interes subiectele prezentate.

”Cred că astfel de activități sunt utile și au rolul de a-i feri pe tineri de pericolele lumii contemporane, fiindcă sunt la vârsta marilor idealuri și pot greși așa de ușor, dacă nu sunt preveniți” - ne-a declarat prof. Picuș Veronica, directorul instituției școlare.

 

Autor Ionel Lazarică 26 Noiembrie 2019, 22:20 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

  1. Ionuț Valentin 27 Noiembrie 2019, 10:59

    Mă bucur mult că în sfârșit se acordă mai multă atenție acestui fenomen, cât și persoanelor ce trec prin asta zi de zi și si au nevoie de sprijin :)

Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii