Desfășurarea în siguranță a Evaluării Naționale pentru elevii din clasele a VI-a – în atenția polițiștilor brăileni

De IPJ Braila 13 Mai 2021, 20:24 Invatamant

Inspectoratul de Poliție Județean Brăila desfășoară în aceste zile activități de menținere a ordinii și liniștii publice în zona unităților de învățământ pentru a asigura elevilor din clasele a VI-a susținerea în condiții de siguranță a primelor examene de evaluare.

În prima zi a examenelor, la nivelul județului Brăila, polițiștii au acționat preponderent în zona școlilor gimnaziale și a colegiilor, care funcționează după scenariul 2 și unde elevii evaluați au venit fizic la școală pentru a susține examenul.

Polițiștii Biroului Siguranța Școlară, cei de proximitate, rutieră și lucrătorii de la posturile comunale de poliție au acționat în data de 12.05.2021 în intervalul orar 9.30-11.30, în zona adiacentă unităților de învățământ și pe traseele de transport elevi, pentru a se asigura că sunt respectate normele legale de menținere a ordinii și siguranței publice, precum și măsurile de prevenire a răspândirii COVID 19 în perioada stării de alertă.

În cadrul acțiunilor derulate, polițiștii au vizitat 62 de unități de învățământ, au purtat discuții cu 45 de directori, au legitimat 59 de persoane, au controlat 6 unități comerciale din imediata vecinătate a unităților școlare, pentru a verifica dacă sunt respectate prevederile H.G. nr.128/1994, au verificat 11 microbuze de transport elevi și au instruit 26 agenți de pază, cu privire la modul de asigurare a securității în unitatea de învățământ . Polițiștii compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au distribuit părinților sau însoțitorilor elevilor, precum și cadrelor didactice, pliante cu recomandări atât pentru respectarea regulilor privind portul măștii de protecție, cât și pentru prevenirea abuzurilor asupra copiilor.

Activitățile vor continua și în a doua zi de examen pentru elevii din clasele a VI-a și, de asemenea, săptămânile viitoare, când se vor desfășura evaluările naționale ale elevilor din clasele a IV și a II-a.

 

Autor IPJ Braila 13 Mai 2021, 20:24 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii