Daniel Funeriu ar vrea să se intoneze măcar o dată pe săptămână imnul naţional în şcoli

De AmosNews 09 Septembrie 2011, 21:24 Invatamant
"Cred că este o idee binevenită deoarece am avea un alt simţ al patriotismului. Dar nu vreau să iau o decizie pripită. Să vedem ce impact ar putea avea. Să ne aducem aminte că în comunism trebuia să cântăm imnul tot timpul şi se demonetiza", este de părere ministrul.

Momentan este doar o propunere pe care Funeriu spune că o va dezbate în cadrul ministerului. „Am făcut o adresă Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, prin care am cerut să-mi prezinte o situaţie comparativă, care este situaţia în diferite ţări ale Uniunii Europene şi dacă o astfel de măsură nu ar fi binevenită o dată pe săptămână, la începutul săptămânii să fie intonat imnul în fiecare clasă. Eu înclin să cred că n-ar fi o idee rea”, a declarat ministrul Funeriu.
 
Ideea intonării imnului naţional în şcoli i-a venit ministrului în timpul unei vizite la o şcoală din ţară,în momentul în care preşedintele Băsescu a acordat distincţii unor elevi. „Am fost, trebuie să recunosc, destul de neplăcut surprins de lipsa de solemnitate cu care este tratat acest moment de către elevii prezenţi în sală”, a mai spus ministrul.


 

Autor AmosNews 09 Septembrie 2011, 21:24 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate