Consiliul Judetean al Elevilor alaturi de elevii braileni

De Redactia 15 Septembrie 2012, 21:44 Invatamant

Consiliul Judetean al Elevilor Braila a devenit in ultimele 4 luni una dintre cele mai active si puternice organizatii de si pentru tineret din judetul Braila. Partener al Inspectoratului Scolar Judetean in cadrul procesului educational, CJE Braila si-a creat un brand extrem de apreciat de catre comunitatea locala prin proiecte si initiative strans legate de reprezentarea intereselor elevilor braileni, prin pozitii publice absolut necesare si prin parteneriatele incheiate.


CJE Braila, desi a luat fiinta in 2007, a devenit in acest an vizibil, transparent si performant.
CJE Braila s-a dovedit a fi un partener de incredere pentru autoritatile locale, organizatiile non-guveranamentale, corpul profesoral si si-a creat o relatie excelenta cu mass-media locala.
Elevi de la Liceul Pedagogic, Colegiul National "Murgoci", Colegiul National "Balcescu", Colegiul Tehnic "Saligny", sub conducerea lui Cristea Alin, de la Liceul Tehnologic "Grigore Moisil", au realizat in mai putin de 4 luni de zile ce nu au realizat generatiile anterioare.


Piper Roxana, prim-vicepresedintele CJE Braila sustine ca experienta dobandita in cadrul consiliului a fost mai mult decat benefica, iar Popa Ioana, secretarul CJE Braila, caracterizeaza echipa de conducere ca fiind una unita, ce a dovedit performanta si seriozitate.


Consiliul Judetean al Elevilor s-a implicat in situatii ce au privit incalcarea drepturilor elevilor, chiar si la nivel international, si anume ancehtarea abuziva a elevului Alexandru Bejan de la Liceul romanesc din Tiraspol. Acest demers a fost unul extrem de promovat in mass-media nationala, dar si in publicatii din Republica Moldova si Federatia Rusia, iar petitia initiata, in acest sens, de CJE Braila a strans 1500 de semnaturi.


Alaturi de profesorul Raluca Ionescu, consilierul CJE Braila, echipa a aratat societatii brailene ca rolul tinerilor este altul, total diferit fata de ceea ce a cunoscut Braila. Cristea Alin, presedintele Consiliului Judetean al Elevilor si initiatorul acestui amplu proces de transformare a consiliului, ne-a precizat ca este onorat de faptul ca a putut asigura independenta, performanta si succesul consiliului, pe care il vede ca fiind doar al elevilor si de aici incolo.

 

Autor Redactia 15 Septembrie 2012, 21:44 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii