Elevi din județele Tulcea, Călărași și Brăila, premiați la Concursul de creație literară ”Panait Cerna”

De Ionel Lazarică 19 Mai 2019, 20:14 Invatamant

Zilele trecute, la Casa memorială ”Panait Istrati”, situată în Grădina publică, a avut loc festivitatea de premiere, prin care Concursul regional de creație literară ”Panait Cerna”, aflat la a IV-a ediție, și-a desemnat câștigătorii.

concurs creatie 1 concurs creatie 2

În acest sens prof. de limba și literatura română Plopeanu Petrica, de la Liceul Teoretic ”Panait Cerna”, ne-a declarat: ”Ca și în ceilalți ani, participarea a fost numeroasă, iar elevii s-au remarcat prin talent. Au fost lucrări bune și foarte bune, dovadă că s-au acordat un număr de 32 de pemii și mențiuni.

concurs creatie 3   concurs creatie 4  concurs cratie 5
Trebuie menționat faptul că la gimnaziu, printre premianți s-au numărat și elevi din mediul rural: Școala Gimnazială Însurăței, jud. Brăila și Școala Profesională ”Emil Drăgan” Gradiștea, tot din județul Brăila.
La secțiunea proză-liceu, s-a remarcat elevul Ivanov Traian-Bogdan, clasa a IX-a, de la Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” din Tulcea.
Elevii premianți au fost din județele Tulcea, Călărași și Brăila.

Juriul concursului a  fost format din prof. de limba și literatura română de la Liceul Teoretic ”Panait Cerna”, organizatorul concursului: Gagu Adelina, David Ecaterina și Iancu Mihu. Președintele concursului a fost profesor dr. Popa Valentin, scriitor brăilean și colaborator al Muzeului Brăilei ”Carol I”.
Premiile au fost oferite de Tipografia ”Istros” de pe lângă Muzeul Brăilei,”Carol I”.

Pot să vă mai spun că s-au remarcat elevii tulceni, îndrumați de doamna profesor Agache Oana-Gabriela. Apreciem preocuparea doamnei profesor de a îndruma tinerele talente și o felicităm!” - ne-a mai declarat prof. Plopeanu Petrica, organizator și membru al juriului.

 

Autor Ionel Lazarică 19 Mai 2019, 20:14 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii