Ce vor elevii de la urmトフorul examen de bacalaureat

De Redactia 17 Iunie 2012, 14:19 Invatamant
Biroul Executiv al Consiliului Naネ嬖onal al Elevilor a participat vineri, 15 iunie 2012, cu Ministrul Educaネ嬖ei Cercetトビii Tineretului ネ冓 Sportului, Liviu Marian Pop, ネ冓 consilierul ministrului pentru relaネ嬖a cu elevii, Albert Craiu, la videoconferinネ嫗 pe tema bacalaureatului din anul ネ冂olar 2012-2013.

Reprezentanナ」ii elevilor ネ冓-au exprimat opinia cu privire la structura ナ殃 modalitatea de desfトη殷rare a examenului de bacalaureat din 2013. Aceナ殳ia au hotトビテ「t aplicarea prevederilor Legii Educaナ」iei Naナ」ionale nr. 1/2011 care stipuleazト o formulト de evaluare diferenナ」iatト la sfテ「rナ殃tul clasei a XII-a, cu menナ」iunea cト modificarea vizatト pentru 2016, respectiv trecerea la transdisciplinaritate, sト se facト treptat.
 
Consiliul Naネ嬖onal al Elevilor va aplica chestionarul adresat elevilor de clasa IX-XI pentru aflarea opiniei acestora cu privire la structura examenului naネ嬖onal de bacalaureat din anul ネ冂olar 2012-2013.
 
Agenda テョntテ「lnirii a cuprins ネ冓 trecerea テョn revistト a activitトκ嬖lor Consiliului Naネ嬖onal al Elevilor prezentate テョn strategia de dezvoltare instituネ嬖onalト din anul 2012-2013, adoptatト テョn cadrul Adunトビii Generale, precum: eradicarea violenネ嫺i din ネ冂oli ネ冓 a consumului de etnobotanice, introducerea tehnicilor motivaネ嬖onale pentru
elevi, scトヅerea ratei abandonului ネ冂olar, recunoaネ冲erea voluntariatului ネ冓 schimbarea sancネ嬖unilor financiare cu cele disciplinare.
 
De asemenea, reprezentanネ嬖i elevilor au adus テョn discuネ嬖e ネ冓 alte probleme cu care se confruntト colegii lor ネ冓 la care lucreazト pentru a aduce soluネ嬖i. Scトヅerea numトビului de locuri pentru elevi la etapele naネ嬖onale ale olimpiadelor ネ冂olare, criteriile de acordare a burselor, lipsa rampelor de acces pentru elevii cu dificultトκ嬖 locomotorii テョn fiecare ネ冂oalト ネ冓 prezenネ嫗 reprezentanネ嬖lor elevilor テョn Consiliile de Administraネ嬖e la nivelul fiecarei unitトκ嬖 de テョnvトκ崙ノテ「nt sunt doar cテ「teva din aspectele prezentante de conducerea Consiliului Elevilor consilierului ministrului educaネ嬖ei.
 
Aceastト テョntテ「lnire este prima dintr-o serie stabilitト cu reprezentanネ嬖i MECTS, dovedindu-se a fi una deosebit de beneficト, urmテ「nd ca, pe viitor, dialogul テョntre CNE ネ冓 MECTS sト rトノテ「nト deschis ネ冓 la fel de avantajos.

 

Autor Redactia 17 Iunie 2012, 14:19 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate