Braila: Festivitate de premiere in cadrul Campaniei de Educatie Ecologica si Mediu

De Redactia 07 Iunie 2013, 07:49 Invatamant
In data de 17 iunie 2013, ora 11:00, în Sala Mare a Prefecturii, Braila va avea loc  festivitatea de premiere din cadrul proiectului „EcoAtitudine = Responsabilitate, Informatie, Actiune” Campanie de Educatie Ecologica si Mediu – Editia 2013, etapa I pentru judetul Braila.

Participa elevii scolilor cuprinse în proiect alaturi de cadrele didactice, partenerii si sponsorii proiectului, autoritatile locale, reprezentantii operatorilor de salubritate si partenerii media.

În cadrul festivitatii de premiere, elevilor si scolilor, li se vor acorda premii substantiale constând din table magnetice, panouri de baschet reglabile si mobile, ecrane de proiectie si multe alte premii.

Programul evenimentului va cuprinde pe lânga  premierea eforturilor depuse de elevi si scoli, un scurt bilant al Etapei I a Editiei 2013. În aceasta etapa a proiectului s-au implicat aproximativ 30,000 elevi si cadre didactice din 57 scoli cu clasele I-VIII din judetele: Arges, Buzau, Braila, Ilfov, Olt, Prahova, Vrancea, Tulcea si Municipiul Bucuresti – sectoarele 5 si 6.

Scolile din judetul Braila care participa la proiect sunt:
1.Scoala cu clasele I-VIII "Fanus Neagu"
2.Scoala cu clasele I-VIII "Alexandru Ioan Cuza"
3.Scoala cu clasele I-VIII "Constantin Sandu Aldea"
4.Scoala cu clasele I-VIII “Nedelcu Chercea”
5.Scoala cu clasele I-VIII "Sf. Andrei"
6.Scoala cu clasele I-VIII "D. Cantemir"

Asociatia Româna pentru Reciclare RoRec s-a alaturat initiativei cu Patrula de reciclare, un proiect ce mobilizeaza mii de tineri din tara sa îsi asume rolul de modele si promotori ai comportamentului responsabil fata de mediu si fata de societate si sa contribuie semnificativ la atingerea obiectivelor de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE).

Scopul proiectului a fost acela de constientizare a elevilor asupra importantei colectarii selective a deseurilor (deseuri din Pet-uri, hârtie, carton, baterii, becuri, deseuri electrice, electronice si electrocasnice) precum si constientizarea dragostei ce trebuie manifestata fata de natura înconjuratoare, stimularea potentialului artistic si creativ al elevilor.


 

Autor Redactia 07 Iunie 2013, 07:49 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii