Activități la Școala gimnazială Viziru

De Alexandrina Iordache 18 Iunie 2018, 23:33 Invatamant

premianti Viziru eveniment 

S-a încheiat anul școlar și pentru elevii Școlii Gimnaziale Viziru, cu premii și mențiuni pentru cei silitori. A venit mult așteptata vacanță mare. Dar e o activitate la care elevii Școlii gimnaziale Viziru nu iau vacanță și la care premiile s-au adunat de-a lungul anilor. Este vorba de păstrarea și transmiterea obiceiurilor, a muzicii și dansului popular. Sub îndrumarea cadrelor didactice elevii din Viziru au ales să se aplece asupra folclorului, a datinilor și tradițiilor populare și să le promoveze pe plan local și național.

În Viziru, în anul 2016, a fost inițiat concursul „Sus la poarta raiului”, concurs care aduce în actualitate colinde, obiceiuri, datini și tradiții specifice sărbătorilor de Crăciun. Tot aici se desfășoară concursul județean de folclor pentru copii „Cântece vechi, voci tinere”. De-a lungul celor 10 ani la concurs au participat, alături de cei peste 100 de copii din Viziru, zeci de copii și grupuri folclorice de la școlile din județ. La acest concurs s-au remarcat constant elevii de la școlile din Ciocile, Galbenu și Șuțești.

„Nectar”, corul copiilor din Viziru, a participat la multe competiții locale, regionale și naționale promovând folclorul și de unde s-a întors cu diplome și premii. Recent, la concursul regional „Hristos a înviat” care a avut loc la Fălticeni a obținut locul II iar la concursul național „Din suflet de creștin” (secțiunea coruri clasele I-VIII) organizat la Iași a obținut locul I.

 

Autor Alexandrina Iordache 18 Iunie 2018, 23:33 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii