Scrisori de la polițiști pentru părinți, la Viziru

De Ionel Lazarică 02 Iunie 2017, 15:10 Invatamant

activitate scoala Viziru

Zilele trecute, la Școala Gimnazială Viziru a avut loc o activitate preventivă desfășurată de lucrători ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, la care au participat elevi de gimnaziu, însoțiți de cadre didactice din școală. Activitatea a avut ca scop navigarea în siguranță pe internet a elevilor, fiind dezbătute în acest sens elemente de protecție precum instalarea unor soluții de securitate, refuzul de a oferi necunoscuților informații personale, refuzul de a accepta cereri de prietenie de la persoane din mediul virtual, folosirea unor parole sigure și alte elemente care să-i ferească pe cei mici de fața întunecată a acestui mijloc de comunicare modern.
Scoala Viziru,activitate elevi
În scopul întăririi măsurilor de prevenție, părinții elevilor au primit câte o scrisoare din partea polițiștilor, în care erau prezentate sfaturi menite să ducă la protejarea copiilor de influențele nefaste ale mediului social sau ale celui virtual. Printre altele pot fi citate îndemnuri precum:

Nu vă sustrageți responsabilității de a impune anumite limite copilului, corespunzătoare nivelului lui de vârstă!

Comunicați în permanență cu propriul copil, ascultați nevoile și îngrijorările lui!
Supravegheați în permanență căror grupuri tinde să se afilieze copilul dumneavoastră!
Nu evitați să discutați pe teme incomode chiar dacă acestea vă creează disconfort!
Supravegheați ce jocuri alege să se joace pe telefonul mobil sau pe calculator copilul dumneavoastră!

Au fost aduse la cunoștința părinților mai multe aplicații de control parental pentru telefoanele mobile, dar și adrese ale unor site-uri sau platforme online, care pot fi accesate în cazul abuzurilor împotriva minorilor.

”Apreciez eforturile pe care lucrătorii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității le fac pentru binele elevilor și cred că dacă aceste acțiuni se vor repeta, cei mici pot fi feriți de nenumărate pericole potențiale, unul dintre acestea fiind cu siguranță internetul, dacă este utilizat necorespunzător, cu inocența vârstei” - ne-a declarat prof. Steluța Neagu directorul școlii.

 

Autor Ionel Lazarică 02 Iunie 2017, 15:10 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii