Au început înscrierile pentru West Summer University, Timișoara

De Comunicat 17 Februarie 2020, 14:45 Invatamant

afisWest Summer University este un proiect organizat de către Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara. Anul acesta, proiectul împlinește 10 ani de când le oferă elevilor din România și din Republica Moldova posibilitatea de a experimenta viața de student.

Perioada de desfășurare  a proiectului este 22 iulie - 7 august 2020 și are loc în Timișoara. Înscrierile abia au început, așa că nu ratați oportunitatea de a fi student timp de 17 zile la Universitatea de Vest din Timișoara.

Scopul principal al proiectului este promovarea învățământului superior în vederea prevenirii abandonului școlar la nivel universitar. Elevii își pot alege una dintre cele 11 facultăți din cadrul universității, ca mai apoi, timp de 17 zile, să experimenteze viața de student. Aceștia vor participa la cursuri, seminare și laboratoare, îndrumați de cei mai tari profesori ai Universității de Vest din Timișoara.

Facultățile la care pot participa sunt: Facultatea de Arte și Design, Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie, Facultatea de Drept, Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, Facultatea de Educație Fizică și Sport, Facultatea de Fizică, Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Muzică și Teatru, Facultatea de Sociologie și Psihologie și Facultatea de Științe Politice, Filozofie și Științe ale Comunicării.

În după-amiezile zilelor în care vor participa la activități didactice, elevii vor lua parte şi la sesiuni de consiliere de grup. Aceştia vor face exerciții de autocunoaștere, pentru a înțelege mai bine care ar fi un viitor domeniu de activitate pentru ei. Le pregătim și concerte, piese de teatru special organizate pentru ei, dar și diferite evenimente sociale și culturale desfășurate în Timișoara. Nici activitățile recreative nu vor lipsi. Participanții vor lua parte atât la diverse jocuri de teambuilding, pentru consolidarea grupului, precum și la o excursie de o zi în afara municipiului Timișoara, pentru a se bucura și de latura socială a proiectului. De asemenea, elevii vor avea 2 zile dedicate sesiunilor de formare pe  diferite teme. Plănuim să abordăm subiecte precum lucru în echipă, luarea deciziilor, negociere, public speaking, managementul timpului, managementul conflictelor, leadership, dar şi multe altele.

,,De la an la an, am observat o scădere a numărului de tineri care decid să își continue studiile, abandonul școlar fiind o reală problemă. WSU s-a născut ca reacție împotriva acestui fenomen. Știm cât de greu este să iei o decizie cu privire la domeniul pe care îl vei studia pe parcursul facultății și, ulterior, în care vei lucra. De aceea, este datoria noastră să venim în întâmpinarea celor din mediul preuniversitar și să încercăm să îi îndrumăm spre o alegere în cunoștință de cauză, o alegere potrivită.
OSUT, împreună cu UVT, încercă de 9 ani să ofere elevilor experiența vieții de student. Cea mai mare bucurie pentru noi ca organizație este atunci când ne întâlnim cu participanții WSU la admitere și, ulterior, în calitate de studenți, pe holurile universității. Abia atunci considerăm că ne-am atins scopul.
De asemenea, WSU a devenit mai mult decât un proiect în care viața de student este simulată. A devenit o provocare, o amintire de neuitat, o experiență din care înveți așa de multe lucruri. În cei 9 ani, mii de adolescenți au plecat din Timișoara după două săptămâni, convinși că au trăit #CeaMaiTareVară.”- Bianca-Denisa Cernuşcă, preşedinte OSUT

Forumlarul de înscriere este disponibil pe www.westsummeruniversity.ro, iar pentru noutăţi, vă invităm să ne urmăriţi şi pe pagina de Facebook West Summer University şi pe contul de Instagram westsummeruniversity.
***
DATE DE CONTACT:
Raluca Meteş                                                                           Gabriela-Ştefania Barna
Responsabil PR                                                                        Coordonator General       
wsu@osut.ro                                                                            gabriela@osut.ro
0748 427 426                                                                            0726 962 508  
***

Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT) este singura organizaţie sindical-studenţească constituită la nivelul Universităţii de Vest din Timişoara, cu o experienţă de peste 30 de ani, fapt ce o face cea mai reprezentativă organizaţie a universităţii şi, totodată, un punct de reper pentru toate ligile studenţeşti din ţară. Scopul OSUT este acela de a reprezenta interesele comune ale studenților și de a stimula participarea acestora la actul educațional, la viața socială, economică și culturală. Organizaţia reprezintă un mediu asociativ de tineret, mediu în care orice student are şansa de a se exprima şi de a-şi pune ideile în practică.

 

Autor Comunicat 17 Februarie 2020, 14:45 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii