Unde eşti copilărie,cu pădurea ta cu tot?...O lume a jocului, a creaţiei şi a inocenţei, la Tichileşti

De Ionel Lazarică 07 Iulie 2021, 21:39 Invatamant

 

Cine nu-şi aduce aminte de versul eminescian de mai sus, cu nostalgie şi emoţie? Cine nu resimte copilăria ca un paradis pierdut şi uneori regăsit?..

În acest spirit,la Școala Gimnazială Tichilești și Grădinița cu Program Normal din aceeaşi localitate,în perioada 28 iunie – 09 iulie 2021 se desfăşoară proiectul intitulat ”Şcoala de vară-tărâmul fanteziei”.Participă elevii și preșcolarii care vor să petreacă o parte din vacanța de vară în mod plăcut, creativ şi recreativ .Elevii vor fi coordonaţi de înv. Struță Diana, ed. Crăciun Rodica, ed. Gîrbă Mirela, ed Dumitru Angelica, ed. Orzan Mihaela, ed. Mocanu Izabel şi ed. Arghir Andreea.

Cadrele didactice menţionate ne-au precizat următoarele:
”Şcoala de vară-tărâmul fanteziei”” este un proiect care se înscrie în aria proiectelor personalizate care s-au desfăşurat în şcoala noastră.Bazându-ne pe entuziasmul și curiozitatea caracteristice vârstei preșcolare și şcolarilor mici, am propus, prin acest proiect, activităţi care să-i ţină aproape de şcoală, să le ofere o alternativă valoroasă în petrecerea plăcută şi instructivă a vacanţei, nu doar pe parcursul timpului petrecut în cadrul proiectului ci, mai ales, pentru cel petrecut mai apoi acasă, cu grupul de prieteni, colegi, vecini, rude sau chiar individual. Se urmăreşte stimularea implicării voluntare a copiilor în activităţi recreativ-instructive, cu promovarea şi valorizarea potenţialului individual şi de grup al acestora, precum şi însuşirea, pe termen scurt şi lung, a unor alternative de petrecere a timpului liber.

  

Printre obiectivele proiectului,pot fi menţionate:dezvoltarea simtului civic al copiilor și educarea acestora asupra a ceea ce înseamna sa fii un bun cetățean european;stimularea spiritului de echipă și a cooperării;implicarea copiilor în activități cultural- artistice pentru dezvoltarea creativității;îmbunătăţirea relaţiilor elevilor cu şcoala, cu cadrele didactice şi alţi elevi ai şcolii.

Unele dintre activităţile planificate cu preşcolarii, sunt :”Minunăţiile naturii”şi ”Călători prin lumea culorilor”, iar cu elevii claselor gimnaziale „Arta explozivă” şi „Arhitecţi în lumea copiilor”.

 


În cadrul activităţilor menţionate dar şi al celorlalte din program, se va pune accent pe activitatea în aer liber,pe lucrul manual,pe implicarea elevilor şi preşcolarilor în activităţi de grup,pentru îmbunătăţirea comunicării şi a dezvoltării relaţiilor interpersonale,într-o lume a tehnologiei,care, folosită în exces, duce la înstrăinare.

Cu siguranţă,cei mici vor avea o vacanţă frumoasă şi vor strânge amintiri dragi, pentru mai târziu,pentru mult mai târziu,fiindcă,aşa cum spunea Paul Lampert: „Obiectele din casa copilăriei se prefac, cu timpul, în icoane..”

 

Autor Ionel Lazarică 07 Iulie 2021, 21:39 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii