QS World University Rankings 2025: Universitatea din Bucureşti lider în România

De Mihai NEGOMIREANU 05 Iunie 2024, 21:18 Invatamant

Universitatea din Bucureştia fost recunoscută drept prima universitate din România în ceea ce priveşte angajabilitatea absolvenţilor şi reputaţia în rândul angajatorilor, conform celei mai recente ediţii a QS World University Rankings 2025, unul dintre cele mai prestigioase clasamente academice la nivel mondial.

Universitatea din Bucureşti continuă să se menţină în topul universităţilor de prestigiu, fiind clasată în primele 235 de instituţii la nivel global pentru indicatorul de angajabilitate a absolvenţilor (Employment Outcomes) dintr-un total de 1.503 universităţi incluse în clasament. În ceea ce priveşte reputaţia în rândul angajatorilor (Employer Reputation), UB ocupă poziţia 462 la nivel internaţional.

În clasamentul general QS World University Rankings 2025, Universitatea din Bucureşti se situează în intervalul 801 - 850. În acelaşi clasament se mai regăsesc alte 12 universităţi din România. Printre acestea se numără cinci membri ai Consorţiului Universitaria: Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca (781 - 790), Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi (1201 - 1400), Universitatea de Vest din Timişoara (1201 - 1400), Universitatea din Craiova (1401+) şi Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu (1401+).

Ajuns la cea de-a 21-a ediţie, clasamentul QS World University Rankings oferă anual o ierarhie a celor mai importante instituţii de învăţământ superior din lume, bazată pe nouă indicatori de performanţă: reputaţia academică, reputaţia în rândul angajatorilor, ponderea studenţilor pe facultăţi, numărul de citări pe facultăţi, ponderea cadrelor didactice internaţionale, ponderea studenţilor internaţionali, implicarea în reţele şi parteneriate internaţionale de cercetare, angajabilitatea studenţilor şi performanţa acţiunilor privind sustenabilitatea.

 

Autor Mihai NEGOMIREANU 05 Iunie 2024, 21:18 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii