Poliția a vizitat mai multe școli pentru a preveni absenteismul școlar

De Mihai Vintilă 28 Martie 2024, 19:42 Invatamant

Poliția a vizitat mai multe școli pentru a preveni absenteismul școlar

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, în colaborare cu Biroul Siguranța Școlară și Poliția Municipiului Brăila - Biroul Proximitate, au desfășurat operațiuni extinse în școlile și zonele din apropierea acestora în zilele de 27 și 28 martie 2024. Scopul principal a fost să asigure un mediu sigur și ordonat, esențial pentru desfășurarea în condiții optime a procesului educațional.

Echipajele specializate în siguranța școlară și proximitate au acționat conform Planului Teritorial Cadru de Acțiune pentru siguranța școlară, concentrându-se pe prevenirea și combaterea absenteismului școlar și a comportamentului delincvent juvenil. Principala preocupare a fost identificarea și remedierea eventualelor probleme sau nereguli înregistrate în unitățile școlare, prin interacțiunea directă cu conducerile acestora.

În cadrul acțiunilor desfășurate în perioada menționată, polițiștii au vizitat mai multe instituții de învățământ, printre care se numără Școala Gimnazială ”Al. I. Cuza”, Școala Gimnazială ”Dimitrie Cantemir”, Școala Gimnazială ”Fănuș Neagu”, Școala Gimnazială ”Nikos Kazantzakis”, Liceul Teoretic ”Mihai Sebastian”, Colegiul Național ”Ana Aslan” și Liceul cu Program Sportiv Brăila.

Acțiunile desfășurate au fost conforme cu măsurile stabilite în Planul Teritorial Cadru de Acțiune pentru siguranța școlară, punând în aplicare strategiile corespunzătoare la nivelul județului Brăila.

 

Autor Mihai Vintilă 28 Martie 2024, 19:42 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii