CNE | Elevii au nevoie de răspunsuri

De Comunicat 21 Mai 2020, 20:04 Invatamant

Consiliul Naţional al Elevilor, structura de reprezentare a elevilor din întreaga ţară, transmite Guvernului României nevoia de certitudine pe plan educaţional. În ultima perioadă, un ordin comun al ministrului educaţiei şi cercetării şi ministrului sănătăţii a fost modificat, purtarea măştilor devenind facultativă în cadrul examenelor naţionale.

Elevii din România sunt afectaţi de fiecare mesaj public contradictoriu lansat de decidenţii din domeniul educaţional, iar informaţiile lansate în spaţiul public, prin presă, sunt adeseori singurele surse de informare pe care le întâlnim în comunităţile şcolare. Este fără precedent ca, în aceeaşi săptămână, elevii să se confrunte cu declaraţii contradictorii din partea Guvernului, declaraţii publice care stârnesc incertitudine la toate nivelurile educaţiei.

Solicităm Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi Ministerului Sănătăţii coordonarea în sensul lansării unei platforme unice de informare pentru elevi, părinţi şi profesori, care să conţină informaţii relevante cu privire la modul în care se vor desfăşura examenele naţionale, dar şi pregătirea aferentă acestora. Guvernul României trebuie să îşi comunice mesajele într-un mod accesibil, astfel încât fiecare elev, fiecare părinte şi fiecare profesor să cunoască măsurile implementate, să nu mai existe incertitudine acolo unde ar trebui să existe decizii ferme comunicate transparent.

Elevii au nevoie de răspunsuri, însă tot ce primesc este incertitudine. Mii de comunităţi şcolare se informează din presă pentru că nu primesc răspunsuri accesibile de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Cu mască sau fără mască? Aceasta este întrebarea la care ne pot răspunde doar medicii epidemiologici, dar cum poate un elev să fie îndemnat la calm şi solidaritate în timp ce, de săptămâni de zile până acum, a ascultat zeci de declaraţii contradictorii din partea membrilor aceluiaşi Guvern? a declarat Antonia-Laura Pup, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

 

 

Autor Comunicat 21 Mai 2020, 20:04 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii