Sorin Lucaci (Bookland): Avem asteptari foarte mari de la publicul cititor brailean

De Redactia 26 Noiembrie 2012, 13:13 Interviu
Cum vi se pare piata de carte din Romania? Cum se descurca editurile in aceste vremuri de restriste?

S.L: Piata de carte din Romania este insuficient structurata si valorificata. Este o piata cu potential, in continua miscare, editurile fac eforturi disperate pentru a-si conserva resursele si portofoliul de titluri, pentru a trece cu bine peste aceasta perioada foarte dificila din punct de vedere financiar. Din pacate industria cartii din Romania nu este la fel de profitabila ca cea din tarile dezvoltate: Germania, Franta, Anglia. Iar criza financiara a atins fara doar si poate si domeniul cartii. Putem spune cu siguranta ca piata de carte din Romania este in declin, si asta se reflecta si in activitatea targurilor de profil.

Ce tip de carte se vinde cel mai bine la targul dvs.?

S.L. Beletristica (in general literatura universala contemporana de la editura Polirom), dar si SF, seria George R. Martin, de la editura Nemira. Cartile pentru copii (povesti) dar si carti educative; parintii aloca bugete considerabile pentru cartea scolara si educativa. Apoi cartile pentru mamici, cartile de parenting "Cum sa crestem un copil sanatos", "Dezvolta increderea in sine a copilului tau", cd-uri si dvd-uri, precum si carti aspirationale, motivationale, psihologie si de dezvoltare personala.
 
Ce asteptari aveti de la publicul cititor din Braila?

S.L.: Avem asteptari foarte mari de la publicul cititor brailean, pentru ca il consideram un public cultivat si cu aplecare catre lectura, si cum se spune in fotbal, "speram sa facem o figura frumoasa", sa satisfacem dorinta de cultura si, implicit de lectura a brailenilor, speram sa nu-i dezamagim. Venim cu peste 9000 de titluri de la peste 70 de edituri, deci o oferta consistenta de carte, muzica, film si jocuri. Ii asteptam pe toti booklanderii braileni la Promenada Mall, de marti 27 noiembrie pana duminica, 2  decembrie, cu promotii, concursuri, evenimente culturale si momente artistice,  si multe alte surprize.

Va multumim.


 

Autor Redactia 26 Noiembrie 2012, 13:13 Interviu
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate