Pavel Bartos, actor: Ma bucur in primul rand cand un festival are traditie!

De Virgil Andronescu 15 Octombrie 2012, 14:00 Interviu
Reporter, Virgil Andronescu: Braila e unul dintre fericitele orase din Romania care isi asuma rolul, in aceasta perioada de criza, de a organiza un festival de teatru de inalta tinuta artistica si cu o prezenta a teatrelor importante din tara. Tinand cont de toate astea si de cojunctura prin care trecem, care este parerea dumneavoastra, ca actor?
Pavel Bartos, actor: Ma bucur in primul rand cand un festival are traditie, asta denota multe, in primul rand ca se vrea aici teatru si in al doilea rand ca publicul gusta din plin fenomenul numit teatru si nici n-ar avea cum pentru ca are atatea manifestari senzationale: ma gandesc de la cel condus aici de Mariana Nicolescu si pana la acest festival extraordinar de teatru. Asadar exista traditii si e bine ca oamenii participa la ele.
Rep. V.A.: V-am vazut si anul trcut la Braila, cu spectacolul ,,Natura moarta cu copil obez’’ si mi-am zis ca trebuie sa va intreb neaparat daca va place orasul Braila si sa aflu ce simtiti pentru acest superb oras. Stiu ca veniti aproape an de an aici. Care sunt motivele?
P.B.: Eu ma bucur din tot sufletul ca vin an de an la Braila, iacata ca de vreo cinci-sase ani tot vin incoace si ma bucura orice intalnire cu publicul, cu spectatorii din Braila. Astea toate ma bucura nespus din plin!
V.A.: In urma cu doua seri, realizam un miniinterviu cu minunata actrita Anca Sigartau si doream sa aflu de la aceasta daca acest festival e unul de criza sau e doar un festival de traditie tinut cu mari eforturi in viata intr-o perioada de criza?!
P.B.: Nu pot sa spun ca e un festival de criza pentru ca… Da, e intr-o perioada de criza… Dar ce ma bucura e ca in timp de criza… lumea scoate ce-i mai rau la iveala… Si daca un festival de teatru e cel mai rau, asta inseamna ca… e un lucru foarte… imbucurator. De aceea ma bucur ca au consientizat ca un astfel de lucru te tine, si cum sa spun eu, te hraneste spiritual pet imp de criza si te face mai bun! Si…da, intr-adevar, va mai fi mult timp criza…din pacate… Nu stiu…, dar eu ii sfatuiesc pe braileni, pe toti si nu numai pentru braila suna acest sfat, sa iubeasca teatrul mult in continuare pentru ca e una dintre marile lor bucurii fie ca e spectator sau actor!
V.A.: Domnule Bartos, va rog sa-mi spuneti care sunt spectacolele in care mai jucati si ce proiecte mai aveti pe termen scurt si mediu!
P.B.: Am cele sase spectacole la teatrul ,,Odeon’’, cum sunt Gaitele, Aventurile lui Habarnam, acest spectacol Caragiale ,, C.F.R.-Cometa,Copilul si Catelul’’, ,,Natura moarta cu nepot obez’’, am...si …am mult de lucru. Acum incep o alta premiera in regia lui Peter Kerek, e un regizor foarte bun, un regizor tanar, e… si trebuie sa le mai finalizez si pe cele din televiziune…
V.A.: Sunteti acelasi om de la televizor, vesel, glumet si mereu intr-o forma actoriceasca deosebita. Se vede ca v-ati simtit bine aici. Mai veniti la Braila? 
P.B.: Pot sa spun ca traversez o perioada foarte buna. Daca voi mai fi invitat, daca voi fi chemat, voi veni cu mare drag!

 

Autor Virgil Andronescu 15 Octombrie 2012, 14:00 Interviu
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate