Mihai Malaimare: Romania va trebui sa invete sa isi protejeze viitorul!

De Virgil Andronescu 31 Octombrie 2013, 07:33 Interviu
Rep. Virgil Andronescu: Domnule Mihai Malaimare, astfel de piese- de tip non-verbal, sunt montate pentru a fi jucate in afara salilor de teatru, pe strada…
Mihai Malaimare, actor si regizor: E primul spectacol in spiritul satirelor pe care il jucam in interior.
Rep: Virgil Andronescu: Spectacolul de asta seara ne-a plimbat pe tacute, prin tumultuoasele epoci ale istoriei romanilor, teatrul Masca ne-a aratat adevarata romanie- Gradina Cismigiului ca model ( cu si fara ghilimele ), care este de fapt mesajul?
Mihai Malaimare, actor si regizor: Este o istorie romantata a Gradinii Cismigiu, dar prin extensie este o poveste a romaniei, a istoriei noastre, a modului nostru in care incercam sa sa ne mentinem rangul in aceasta lume nebuna si mesajul spectacolului – mesajul final, al scenei finale, este ca Romania va trebui sa invete sa isi protejeze viitorul. Numai asa avem o sansa sa redevenim ceea ce am fost si cand spun asta ma gandesc la Pelargi despre care vorbea Densusianu in a lui splendida Dacie preistorica.
Rep. Virgil Andronescu: Scena de la final cu micul, cu gratarul, cu…, credeti ca e emblematica pentru noi romanii, de peste 20 de ani cel putin? 
Mihai Malaimare, actor si regizor:  Nu, nu…! Este intradevar emblematica pentru anii 1960, pentru perioada comunista, perioada in care au fost distruse valorile traditionale, in care- sigur, istoria si-a jucat rolul ei, iar Romania a trebuit sa…, sa treaca prin acest purgatoriu. Prin extensie, si in ultimii 20 si ceva de ani…
Rep. Virgil Andronescu: O ultima intrebare- mai avem vreo sansa de vindecare, vom scapa vreodata de aceasta ciuma a societatii?
Mihai Malaimare, actor si regizor:  Sigur, da, e emblematica pentru ca n-am izbutit sa ne debarasam de mizeria acelor ani si probabil ca-  daca ne gandim la cele spuse de Brucan, mintea, ne mai trebuie inca 30-40 de ani ca sa scapam de aceasta nenorocire.

 

Autor Virgil Andronescu 31 Octombrie 2013, 07:33 Interviu
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii