Mihai Malaimare: Romania va trebui sa invete sa isi protejeze viitorul!

Mihai Malaimare, actor si regizor: E primul spectacol in spiritul satirelor pe care il jucam in interior.
Rep: Virgil Andronescu: Spectacolul de asta seara ne-a plimbat pe tacute, prin tumultuoasele epoci ale istoriei romanilor, teatrul Masca ne-a aratat adevarata romanie- Gradina Cismigiului ca model ( cu si fara ghilimele ), care este de fapt mesajul?
Mihai Malaimare, actor si regizor: Este o istorie romantata a Gradinii Cismigiu, dar prin extensie este o poveste a romaniei, a istoriei noastre, a modului nostru in care incercam sa sa ne mentinem rangul in aceasta lume nebuna si mesajul spectacolului – mesajul final, al scenei finale, este ca Romania va trebui sa invete sa isi protejeze viitorul. Numai asa avem o sansa sa redevenim ceea ce am fost si cand spun asta ma gandesc la Pelargi despre care vorbea Densusianu in a lui splendida Dacie preistorica.
Rep. Virgil Andronescu: Scena de la final cu micul, cu gratarul, cu…, credeti ca e emblematica pentru noi romanii, de peste 20 de ani cel putin?
Mihai Malaimare, actor si regizor: Nu, nu…! Este intradevar emblematica pentru anii 1960, pentru perioada comunista, perioada in care au fost distruse valorile traditionale, in care- sigur, istoria si-a jucat rolul ei, iar Romania a trebuit sa…, sa treaca prin acest purgatoriu. Prin extensie, si in ultimii 20 si ceva de ani…
Rep. Virgil Andronescu: O ultima intrebare- mai avem vreo sansa de vindecare, vom scapa vreodata de aceasta ciuma a societatii?
Mihai Malaimare, actor si regizor: Sigur, da, e emblematica pentru ca n-am izbutit sa ne debarasam de mizeria acelor ani si probabil ca- daca ne gandim la cele spuse de Brucan, mintea, ne mai trebuie inca 30-40 de ani ca sa scapam de aceasta nenorocire.
Scrie un comentariu
Comentarii
Vezi toate comentariile
Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.
Scrie un comentariu