Dumitru Stefanescu - Stef: Traiesc pentru arta si nu din arta

De Mihai Vintilă 10 Aprilie 2012, 17:53 Interviu


O scurta prezentare a artistului plastic DUMITRU STEFANESCU - STEF. Nascut la 20 octombrie 1955 in Braila este absolvent al Scolii Primare nr.16, Gimnaziale nr.25,al Liceului teoretic "N.Iorga" din Braila dupa care a urmat cursurile Institutului de Marina "Mircea cel Batran" - Facultatea de Navigatie din Constanta si al Scolii de Arte plastice "Vespasian Lungu" - sectia pictura,la clasa profesorului Mihail Gavrilescu.

Rep.Am observat de mai mult timp participarea dumneavoastra la multe expozitii in tara si strainatate. E o modalitate de promovare proprie sau pur si simplu asa merg lucrurile?

DSS: Am plecat de la un hobby si am ajuns la performanta.In arta mi-a placut sa merg pe 3 carari...pictura grafica si caricatura. Debutul in pictura a fost acum 40 de ani la o expozitie de grup de la Clubul Tineretului, iar debutul in caricatura a fost in anul 1992 cand am inceput sa public caricaturi in presa locala. Prin participarile mele la Saloanele de pictura si concursurile de caricatura,pot spune ca este o promovare a artei brailene pe plan national cat si international.

Rep.Stiu ca lucrati continuu. Pe cand o noua expozitie la Braila?

DSS: Pregaresc a 20-a expozitie personala de pasteluri,care va fi vernisata in luna octombrie la Galeriile Centrului de Creatie Braila. Desi am participat la multe concursuri de caricatura,consider ca pictura ma reprezinta mai bine. Atunci cand pictez un peisaj sau o compozitie cromatica, simt o relaxare, simt ca ma reculeg si-mi gasesc linistea sufleteasca departandu-ma de stresul cotidian.

Rep.Arta e sprijinita? Cine va ajuta acum?

DSS: La noi in Braila nu se pune problema unui sprijin sau a unui ajutor,invidia este la tot pasul si va persista o vesnicie. Atelierul meu este pe balcon,nu am alta  posibilitate....sunt somer. Este o rusine ca un om de arta consacrat cu medalia de aur DOCTOR HUMORIS CAUZA sa nu fie ajutat sa -si gaseasca un loc de munca . Ma descurc destul de greu... traiesc pentru arta si nu din arta.

Rep.Cum vedeti anul 2012 din punct de vedere al participarilor la expozitii.
Ve-ti mai fi prezent in tara?

DSS: Am primit multe invitatii la Saloanele de pictura si concursuri de caricatura,asa ca lucrez sa duc arta braileana pe plan national si international. Am donat foarte multe lucrari in tara, cat si in muzeele din Franta,Olanda,Turcia, Italia,China, Germania, Coreea, Macedonia, Siria, Anglia, Norvegia, Austria, Polonia, Cipru, Japonia, Spania, Serbia, Bulgaria si Brazilia. Intentionez ca anul viitor sa public un album de caricatura si unul de pictura, daca voi gasi un sponsor iubitor de arta.

Rep.Un gand pentru cititorii Infoest.ro?

DSS: In primul rand imi doresc sa fiu sanatos , sa pot creea in continuare, sa las un zambet discret si o pata de culoare iubitorilor de arta si frumos. Se apropie sarbatorile pascale si urez cititorilor presei online INFOEST, sarbatori fericite cu bucurii si impliniri !

 

Autor Mihai Vintilă 10 Aprilie 2012, 17:53 Interviu
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate