Cosmin Razmerita - nu consider ca guvernarea braileana este progresiva

De Virgil Andronescu 30 August 2011, 21:22 Interviu
Rep: Domnule Cosmin Razmerita, sunteti membru  al formatiunii politice Uniunea Nationala pentru Progresul României, cum ati ajuns sa faceti parte din aceasta formatiune politica?
Cosmin Razmerita: Initial am început ca simplu voluntar, am ajutat la strângerea de semnaturi pentru înfiintarea partidului, dupa  care am ajutat la constituirea organizatiei de tineret Braila, ma refer la aducerea de noi membri. Am început prin a explica oamenilor din Braila importanta implicarii lor în sistemul politic brailean, acesta fiind unul bolnav, zic eu!
Rep: Membrii UNPR-ului sunt numiti în mediul politic tradatori, cum comentati aceasta eticheta?
Cosmin Razmerita:  Din punctul meu de vedere nu este relevant din 2 motive:
1. Singurii care, poate, au drepul sa clasifice politicienii sunt cetatenii care i-au ales, nu partidele din opozitie sau cele de la putere;
2. Din ce stiu eu, membrii UNPR au plecat initial din alte partide, nemultumiti de viziunea politica a formatiunilor din care faceau parte, devenind independenti, dupa care au constituit UNPR-ul.
Rep: De când conduceti organizatia de tineret a UNPR ? Ati fost numit la începuturile acesteia sau ati fost ales ?
Cosmin Razmerita: La început am fost presedinte interimar, pâna când un numar considerabil de tineri au venit în UNPR, apoi au avut loc alegeri… Am iesit câstigator si astfel am ajuns presedintele OT a UNPR Braila.
Rep: Spuneti-mi parerea sincera despre UNPR !
Cosmin Razmerita: Da, ma regasesc foarte bine, aici îmi e locul, în aceasta organizatie pentru ca este un partid politic disciplinat care are ca scop principal interesul national si este evident acest lucru din moment ce reusim sa pastram  un echilibru politic în aceste vremuri de criza economica. 
Rep: Câti membrii numara organizatia de tineret pe care o conduceti si cum faceti fata acestei functii ?
Cosmin Razmerita: La acest moment, din informatiile pe care le am si dupa cum s-a  vazut pe la toate actiunile noastre suntem una dintre cele mai puternice organizatii de tineret din Braila. Ma descurc bine cu ajutorul echipei pe care o am, o echipa de tineri  care privesc lucrurile profesionist si serios, care se dedica trup si suflet, carora le multumesc tare mult pentru tot efortul depus!
Rep: Spuneti-mi câteva dintre cele mai importante actiuni curente în care sunt implicati tinerii UNPR-isti.
Cosmin Razmerita: La momentul acesta încercam sa colectam un cât mai mare volum de carti pentru tinerii din judet. Poate si cu ajutorul dumneavoastra, al presei, vom reusii sa dotam cât mai multe biblioteci comunale.
Rep: De ce ati intrat în politica si cum vedeti politica practicata în România ultimilor 20 de ani?
Cosmin Razmerita: Am intrat în politica pentru ca sunt de parere ca daca vrei sa schimbi ceva facut prost trebuie sa pui umarul la treaba, nu doar sa comentezi de pe fotoliul din sufragerie. Legat de politica facuta în România cred ca în momente de criza economica o uniune politica este necesara si obligatorie pentru a trece acest impas, aceasta fiind cea mai viabila solutie.
Rep: Cum credeti ca ar trebui sa se faca politica si în interesul cui ?
Cosmin Razmerita: Bineînteles ca în interesul tuturor cetatenilor acestei tari si cu mult mai multa constiinta si responsabilitate!
Rep: Aveti de gând sa candidati la vreunul dintre posturile de consilieri locali sau judeteni ?
Cosmin Razmerita: Deocamdata nu m-am hotarât dar cred ca as putea fi de folos pe un post de consilier local.
Rep: Cum se desfasoara activitatea politica în Braila? Preocuparile primariei Braila si ale Consiliului Judetean Braila vin în intâmpinarea cetatenilor municipiului si judetului ? Credeti ca ar trebui sa se schimbe ceva si în ce ar consta aceste schimbari ?
Cosmin Razmerita: Sincer nu consider ca guvernarea braileana este progresiva, pentru interesul cetateanului ci strict în interesul anumitor grupuri de interese!
Rep: Stii care vor fi candidatii la Primarie si Consiliul Judetean din partea UNPR ?
Cosmin Razmerita: Candidatul pentru postul de primar al orasului Braila va fi cu siguranta domnul senator Constantin-Sever Cibu, pentru presedintia consiliului judetean deocamdata nu avem nominalizat dar cu siguranta în lunile urmatoare va vom comunica un nume.
Rep : Ce credeti ca vor face candidatii UNPR- ului daca ar câstiga fotoliile cele mai importante din judet ?
Cosmin Razmerita: Nu vreau sa vorbesc despre ce vor face ci despre ceea ce a facut în mandatul trecut, excluzând proiectele finalizate pe parcursul mandatului domnului Cibu, majoritatea proiectelor continuate sau începute pe parcursul acestui mandat a domnului primar Aurel Simionescu poarta semnatura fostului edil Cibu.
Rep: Ce opinie aveti despre ,,caracatita coruptiei politice’’din Braila, idee si manifest vânturat de ceva timp prin judet si comentat în fel si chip de politicieni si de presa locala ?
Cosmin Razmerita: Daca aceasta exista cu adevarat si cei ce au lansat aceasta schema pot demonstra cu probe cele schitate acolo e o chestiune extrem de grava, dupa parerea mea, si nu trebuie lasata doar la nivelul acesta pentru ca altfel nu putem progresa lasând câtiva oameni sa se înfrupte din bugetul local, din banii brailenilor!
Rep: Care este tinta politica spre care va îndreptati, ce teluri politice aveti?
Cosmin Razmerita: Deocamdata vreau sa conturez foarte bine organizatia de tineret pe care o conduc, pentru a o putea preda într-o stare cât mai completa si cât mai matura viitorului presedinte.
Rep: Explicati-mi ce reprezinta momentul imortalizat în fotografiile pe care mi le-ati pus la dispozitie ?
Cosmin Razmerita: Fotografiile sunt facute cu ocazia venirii domnului  ministru Gabriel Oprea în Braila. Domnia sa oferindu-mi insigna din pieptul dansului ca simbol al încrederii pe care o are în ceea ce cladesc eu aici. Sper sa ma ridic la nivelul asteptarilor dânsului. În urma cu aproximativ o luna am fost numit vicepresedinte la nivel national în conducerea organizatiei nationale de tineret.
Rep: Au tinerii vreo sansa în politica româneasca ? Pot aduce ei modernitatea europeana si caracterul pozitiv în aceasta activitate importanta?
Cosmin Rasmerita: Pâna sa ajung în Uniunea Nationala pentru Progresul României am crezut ca tinerii nu au nici o sansa de a accede la înalte functii politice dar aici am descoperit oameni ca domnul senator Cibu, domnul secretar Ontanu, domnul ministru Oprea, domnul presedinte Diaconescu, domnul presedinte Sârbu si multi altii care pun mare accent pe tineri si îi sprijina cu toate resursele dumnealor sa evolueze, sa aduca schimbarea mult asteptata, le multumesc pentru asta.
Rep: Va multumesc pentru amabilitate domnule presedinte Cosmin Razmerita si va rog sa exprimati câteva idei personale privind relatia dintre politicieni-presa-cetateni.
Cosmin Razmerita: Va multumesc si eu ! Cu siguranta ca mai avem de lucrat la aceasta formula a îmbunatatirii mediului politic si din punctul meu de vedere trendul este pozitiv.

 

Autor Virgil Andronescu 30 August 2011, 21:22 Interviu
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate