Gabriel Lâlă (Proilavia): Va doresc sanatate ca sa puteti face drumetii frumoase

De Mihai Vintilă 09 Mai 2014, 12:06 Interviu

1. Fimul cu tornada din Muntii Macinului facut de Proilavia si prezentat in exclusivitate de Infoest a devenit stire nationala. Crezi ca a reusit sa aduca in atentie acesti munti impatimitilor de drumetie? Se poate spune ca iata sunt lucruri spectaculoase si aici...
      
Da, se spune ca cei care merg cu pasionatii de drumetie de la Clubul de turism Proilavia au parte de multa adrenalina si experiente de neuitat ! Grupul cu care am mers in Dobrogea a dorit sa vada cat sunt de frumosi sunt si ce ofera. Iata ca ceea ce am vazut, formarea tornadei chiar a reprezentat un fenomen straniu si dezbatut de presa nationala. Ne bucuram ca am putut informa despre acest fenonem meteo rar. Si datorita Infoest am devenit cunoscuti si ii asteptam pe amatorii de senzatii tari in aceasta zona cu adevarat primitoare! 
 
2. Aveti un proiect Gazde de nota 10. Detaliati va rog ...
             
Asociatia Proilavia a depus proiectul GAZDE DE NOTA 10 ! in cadrul competitiei nationale Idei in Tara lui Andrei.
            
Este un  proiect in care vrem sa cream in comuna Viziru, jud.Braila un minisat ecologic- comunitar cu 10 casute si sa facem tabere/ateliere de creatie, sa promovam viata la tara si frumusetea satului , adresate copiilor  si tinerilor  cu posibilitati reduse din mediul rural/urban din Braila/Galati . Un proiect de viitor pentru toti  si un model de dezvoltare comunitar.
                
In comuna Viziru am gasit acea energie, dorinta de a ajuta si o comunitate care merita mai mult.De aceea, prin proiectul pe care l-am gandit pentru Idei in Tara lui Andrei, doresc sa contribui la dezvoltarea a ceea ce s-a inceput inca din 1996. Sunt mandru ca pot depune un asemenea proiect intr-o astfel de comunitate si ma bucur ca oamenii din mediul rural isi doresc asa ceva ! 
          
Pentru ca votul publicului conteaza 40% la votul final, va rugam sa ne ajutati si sa votati proiectul comunitatii brailene . Este foarte simplu, trebuie sa iti faci cont pe www.taraluiandrei.ro si sa cauti sectiunea DEZVOLTARE COMUNITARA-BRAILA-GAZDE DE NOTA 10!
            
Noi credem ca putem realiza un vis in comuna Vizru, vino alaturi de noi !
 
3. Ati facut in urma cu putin timp o proiectie montana. Mai aveti de gand sa faceti astfel de activitati?
        
Seria de proiectii montane intitulata “Ascensiunea montana-cultura si stil de viata”, avand ca scop constientizarea in randul populatiei brailene necesitatea  protejarii naturii, a practicarii unui stil de viata sanatos si a educatiei turistice-montane -  fotografiile montane fiind insotite de muzica folk si de drumetie interpretate de elevi din grupul folk „Generatii” al Casei de Cultura a Municipiului Braila si  membrilor Proilavia,  va continua cu alte 3 evenimente.
       
Al doilea eveniment are ca tema “Natura si aventura”, va cuprinde fotografii din expeditiile clubului nostru, derulate de-a lungul a 15 ani si va avea loc la mijlocul lunii iunie 2014. Urmatoarele 2 videoproiectii au ca teme “Reintoarcere” si “Iarna in munti” si vor avea loc in toamna.
 
4. Drumetia e sufletul Proilaviei. Ce aveti in program pentru viitorul apropiat?
        
In perioada aceasta facem inscrieri pentru Scoala de turism si aventura Proilavia 2014, care ofera o educatie nonformala de mediu prin module teoretice si aplicatii practice. Testul final- se organizeaza o drumetie montana in Muntii Macinului la cort. Participanti vor invata cum se practica un turism ecologic, durabil si corect. De curand am depus un proiect de tineret pe care dorim sa-l castigam, iar la final se va organiza un stagiu practic ecologic la poalele Muntilor Vrancei, in comuna Jitia, o zona inca neatinsa de poluare, unde muntii, padurile, apele sunt adevarate „comori” ecologice.
         
Pe timpul verii, vom continua turele si aventura in Dobrogea dar si alte zone montane (Bucegi,Fagaras). 
 
5. Cine doreste sa va contacteze unde va poate gasi?
 
Cei care doresc sa ne cunoasca si sa ia parte la activitatile noastre, ne pot contacta la nr 0723337963, email proilaviabraila@yahoo.com , site www.proilaviabraila.yolasite.com
 
6. Un gand pentru cititorii Infoest? 
      
Va doresc sanatate ca sa puteti face drumetii frumoase, sa va poarte pasii in locuri ascunse, minunate si sa petreceti cat mai mult timp in natura. Nu veti regreta! 
 

 

Autor Mihai Vintilă 09 Mai 2014, 12:06 Interviu
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii