Trofeul Zestrea Movilenilor a mers la scoala din Viziru

De Gabriela Popa 05 Iunie 2012, 17:51 InfoZone
Caminul Cultural din comuna Movila Miresii a fost sâmbata, 2 iunie gazda cele de-a doua editii a Concursului Judetean de Muzica Populara "Zestrea Movilenilor". La eveniment au luat parte copiii de la scolile din judetul Braila cu aptitudini artistice care au prezentat cântece si dansuri traditionale din comuna de unde proveneau. Juriul prezidat de profesorul de muzica Dorin Sipos a departajat cu greu copiii si, în final, "Zestrea Movilenilor" a ajuns în comuna Viziru

Scoala cu clasele I-VIII Movila Miresii în colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Braila si Primaria Movila Miresii au organizat sâmbata, 2 iunie cea de-a doua editie a Concursului Judetean de Muzica Populara "Zestrea Movilenilor".

Invitatii surpriza au fost Nea Mitica si Maricica Mihoianu.

Organizarea a fost exceptionala deoarece pentru acest eveniment s-au mobilizat toti factorii locali respectiv Scoala, Biserica, Primaria si cetatenii comunei, fapt remarcat de însusi presedintele juriului, profesorul Dorin Sipos.

"Sunt foarte impresionat de organizarea deosebita a acestui concurs pentru copiii, de implicarea comunitatii locale, ma refer aici la Primarie si domnul primar, domnul viceprimar, parintele paroh, deci toti factorii locali si-au dat mâna.

Copiii au transmis prin graiul lor emotie, ei sunt produsul emotional al stradaniei familiei si instructorilor care si-au daruit o parte din suflet pentru a-i înnobila cu mareata comoara a traditiei populare românesti.

Felicitari organizatorilor, concurentilor, scolii, primariei si domnului primar, Sfintei Biserici si tuturor celor implicati în organizarea acestui eveniment de spirit. A fost greu sa ajungem ca juriu la o concluzie pentru ca totii copiii au fost foarte buni".

Premiile mult asteptate au fost urmatoarele: la sectiunea solisti vocali, clasele V-VI, premiul al III-lea a fost obtinut de Cireasa Geanina de la scoala din Gropeni; premiul al II-lea l-a luat Golea Alina de la scoala Movila Miresii iar premiul I l-a adjudecat Vatanoiu Mirela de la scoala Movila Miresii.

La sectiunea solisti vocali clasele VII-VIII, premiile au fost urmatoarele: premiul III - Coceanu Mariana (scoala Gropeni); premiul II - o eleva de la scoala Movila Miresii iar premiul I - Pavaleanu Marius de la scoala din Ciocile.

La sectiunea Grup Vocal, premiul III a fost câstigat de "Mugurii Baraganului" de la scoala Ciocile; premiul II - Movilenii juniori si premiul I - Movilenii seniori, ambele grupuri vocale din comuna Movila Miresii.

Premiul special al juriului a fost acordat elevei Topor Marilena de la scoala din Gropeni.

Trofeul Concursului a mers la Grupul Vocal "Floricica" al scolii din comuna Viziru care, în aprecierea presedintelui juriului "a avut un repertoriu foarte dificil, au fost sincronizati, s-au mentinut în tonalitate si expresivitate artistica, totul la cel mai înalt nivel".

 

Autor Gabriela Popa 05 Iunie 2012, 17:51 InfoZone
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate